#prosjektnymamma, kommer jeg noen vei?

Nå er det en stund siden jeg skrev om #prosjektnymamma. Jeg skal innrømme at angst og depresjon har gjort prosessen enda mer krevende. Dørstokkmila er lang, og det har hardt å komme seg ut på trening. Treningssenter er absolutt helt utelukket, og vidunderkurer der du går ned på et svosj dropper jeg med høye kneløft. Fort ned er ofte fort opp igjen.

Jeg vil gå ned på en sunn måte. Jeg vil gå ned på en måte som gjør at det smelter inn i familiens hverdag. Ikke at jeg spiser en mat og de andre en annen. Jeg vil ikke at ungene skal huske meg som mammaen som slanket seg hele tiden.

På grunn av helseutfordringer og yrkesskade er det mange hensyn å ta, og jeg kjenner det er vanskelig. Men det er utrolig godt å ha med vognen på gåturer for da kan jeg “henge” på den når kroppen streiker. Så jeg har fått gått turer, men ikke så effektive og raske som jeg ser for meg i hodet, men noe er bedre enn ikke noe.

Jeg har måttet investere i gode sko, med skikkelig demping for med barnevogn på slep er det stortsett asfalt det går i. Noe som endte med betennelser i leggene og vonde ben.

Jeg synes ikke turene mine eller kostholdsendringene mine har gitt noen resultater. Og jeg føler ikke at jeg kan se det på noe som helst. Men jeg har heldigvis tatt bilder før jeg startet og tok bilder i går (akkurat 3 mnd etter). Og nå tenkte jeg å dele de med dere.

Det er veldig motiverende å se forskjellen på bilder, når man føler det ikke gir noe som helst resultater.

#prosjektnymamma

Jeg er super utålmodig og skulle helst sett at kiloene bare rant av. Men de sier at om man går ned rolig så holder kiloene seg av. Og siden jeg har hatt svangerskapsdiabetes tre ganger er det utrolig viktig at vekten begynner å peke nedover og at jeg fokuserer på riktig kost. For risikoen for diabetes type 2 er mye høyere, og jeg vil gjerne unngå å få det og minske risikoen.

Trener du? Tagg gjerne bildene dine på instagram med #prosjektnymamma så kan vi motivere og heie på hverandre. 

Har du noen gode tips til rolig men effektiv trening?

Vil du ha tips til hvordan komme i gang? Få se litt som ikke alle andre får se? Meld deg på min mailing liste 🙂 

Kommentarer
(Lest 204 ganger, 1 Lest i dag)

6 thoughts on “#prosjektnymamma, kommer jeg noen vei?

 1. Jeg trener ikke i det hele tatt ? Men leiker masse med ungene og triller turer med minstemann og holder meg i aktivitet slik. Om jeg vil regulere størrelsen/vekta, er jeg heller nøye på mengden mat jeg spiser. Ikke hva jeg spiser, men at jeg heller spiser mindre porsjoner 🙂 har funka her ?

  1. Her leker ungene veldig godt selv siden de er så mange. Men jeg prøver å gå turer hver dag med vognen. Og jeg er blitt mye mer bevisst på hva jeg putter i munnen <3

 2. Ikke trener jeg lenger. Men med fire (5) barn, er jeg mer enn nok aktiv ?
  Jeg spiser det jeg har lyst på. Og jeg snuser stadig. Ha ha! Jeg burde henge meg på deg og joine deg på #prosjektnymamma ??

  Jeg tror du klarer å nå målene dine, så lenge du går inn for det. Jeg heier på deg, Trine Lise!!

  1. Haha, ja… Merker at jeg generelt er mer aktiv nå som Kaspian går. Men jeg gikk på en XLS slankegreie for 3 år siden og etter det ble forbrenningen min helt på bærtur. Så jeg håper det blir bedre nå når jeg er aktiv og beveger meg mer 🙂

  1. Hei.

   Etter å båret et gutt ned fra et fjell, og falt med han i armene har jeg levd med store kroniske smerter i rygg og nakke. Noe som har gitt slitasje i ryggen slik at jeg har ben mot ben i ryggen som gir betennelser og mer smerter. Jeg burde trene musklene i rygg og mage for å få en mer stabil kjerne muskulatur, men pga smertene klarer jeg ikke å holde kontinuitet i treningen 🙁 Det knekker og knepper, og verker når jeg går. Husker jeg fikk tips i begynnelsen at det var bra å gå turer, problemet er at der min skade sitter kan turer gjøre det værre om jeg ikke går “riktig” og passer på å ikke belaste for mye.

   Jeg har i tillegg for myke ledd, slik at det er vanskelig å stabilisere skadeområdet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.