Kropp, Kosthold og Velvære,  Personlig,  Prosjekt ny mamma

#prosjektnymamma: Slankekurer er bare tull!

Etter at Karoline kom til verden trivdes jeg svært dårlig med meg selv. Så jeg tok grep, og på 7 mnd var mye gjort. Og jeg var så utrolig fornøyd. Jeg hadde gått ned i klesstørrelser, og jeg følte at jeg hadde mer energi. Jeg var 5 kg unna mitt hovedmål, og var så stolt! Og jeg følte at jeg kunne gå ut blant folk uten å føle meg som en strandet hval.

før og etter, slankekurer

Men disse siste 5 kg satt som støpt, og jeg kunne ikke fatte og begripe hvordan jeg skulle klare å få de av. For selv om jeg følte meg mer fantastisk enn på mange år. Hang disse ekstra kiloene over meg som en mørk sky.

På denne tiden lette XLS Medical etter bloggere som ville teste opplegget dems. Dvs slankekurer. Man skulle ta et rør med pulver til alle måltider for å minste karbohydratene i maten. Og etter å ha avslått x-antall ganger (fordi en liten stemme i hodet mitt sa det ikke var lurt) gav jeg etter og sa at jeg kunne teste det i 3 mnd. Hvor galt kunne det gå liksom? Det skulle jeg angre bittert på.

Første treningsøkten i dette nye programmet endte på akutten og 1 uke på krykker, så jeg burde vel egentlig allerede da tatt hintet.

slankekurer bandasjert fot

I starten merket jeg masse forskjell på humøret og blodsukker, så jeg tenkte at dette var virkelig greia. Også kalt placeboeffekten. Men så kom nedturene en etter en. Og fra å ha 5 kg igjen til startvekten hadde jeg plutselig 15-20! kg igjen. Og jeg husker mannen sa det før jeg tok den første dosen, at dette kommer du til å angre på. Og gjett om jeg gjorde. Men sånn er det når man skal være så sta. Og etter denne 3 mnd kuren så ble forbrenningen helt på bærtur. Og ble skikkelig forstyrret. Så uansett hva jeg gjorde så reagerte kroppen helt feil, og la kun på seg en periode.

Jeg husker jeg forbannet alt som hadde med slankekurer å gjøre, og jeg har lovet meg selv at dette skal jeg ALDRI finne på igjen. Selvfølgelig er det fort gjort å tenke at jeg skulle gjerne hatt en quickfix akkurat NÅ! Mens man drar i magen, hengehuden og dobbelthakene. Men det finnes ikke. Disse såkalte detoxene, rensekurer, slankekurer og hva nå enn man kaller det gjør det heller vondt værre. Samtidig som de tynner ut lommeboken din så det suser.

Jeg googlet en del om alle XLS sine slankekurer og det er mange som har opplev det samme. Og de som hadde vært med i andre land hadde de redigert før og etter bildene til. Samt at jeg fant noen artikler der de også innrømmer at de jukser!!

Så er du i samme båt som jeg? Har du noen ekstra kilo som skal av? Vær så snill, ikke hør på reklamene. Ikke hør på folk som sier det er sååååå bra. Man vet ikke sen”skader”, man vet ikke skader på kort sikt heller. Eneste man vet er at det sitter noen der ute og tjener gode penger på vår frustrasjon. Og det eneste du sitter igjen med er tom lommebok og slankekurer som ikke fungerer.

Denne gangen skal jeg ikke ryke på en smell og bli utålmodig. Det lærte jeg den tunge måten sist. ALT mitt harde arbeid i 7 måneder var totalt bortkastet. Og vekk som dugg for solen. Denne gangen gjør jeg det skikkelig, for denne gangen er jeg helt sikker på at jeg ikke skal ha flere barn i magen min.

Nå er jeg med på sukkerfri Januar. Jeg er ikke fanatisk men skal ikke spise sjokolade og drikke brus i det hele tatt denne måneden. Men jeg sjekker ikke hvilken linje sukker står på i innholdsfortegnelsen og sånne ting. Jeg prøver også å spise sunnere og ta litt bedre valg. Jeg håper at mitt første delmål blir nådd i Januar. Og etter å ha sett hva en sjokoladeplate koster nå etter sukkeravgiften ble lagt til så så ser jeg at jeg sparer en del penger på det også. Vinn-vinn! Kroppen er fornøyd og lommeboken er fornøyd.

I år skal jeg gjøre ganske mye for min EGEN helse. Så om du vil følge meg på veien så legg igjen e-post adressen din i boksene på høyre siden. Og følg meg gjerne i mine sosiale medier også.

Har du positive eller negative erfaringer med slankekurer?

Kommentarer
(Lest 313 ganger, 1 Lest i dag)

10 kommentarer

 • Skogfrue

  Veldig bra innlegg!! 🙂 Ja, de sitter der og tjener gode penger på at vi føler oss fæle. Og så sitter det noen andre der og tjener penger på at vi gir opp og trøstespiser sjokolade og potetgull isteden. 😉 Jeg gleder meg til å følge deg videre!

 • Lappeteppet

  Det eneste som har funket hos meg er å spise mindre og bevege meg mer. Jeg husker jeg gikk tur, hver kveld etter at ungene hadde sovnet, ca 45 minutter…. bortsett fra på lørdager. Da satt jeg å så på TV den tiden med en “vanlig” pose godteri.

 • Linda - Absolutt hjemme

  Jeg tror det er sundt å være litt skeptisk altså. Utrolig kjedelig erfaring du har der. Det er ingen enkelt måte å gjøre en grundig jobb på. Som du vet, går jeg nå på en 28 dager detox. Jeg trengte en kickstart og noe måtte skje. Jeg visste at jeg ikke klarte det selv. Og jeg valgte å stole på en god venn av meg, som følger meg opp hele veien.

  Det koster omtrent det samme om grete roede ogtilsvarende opplegg. Jeg gikk for dette nå.

  Og noe av det vktigste jeg lærer er å endre vaner. For gjør man ikke så faller man bare tilbake i samme spor, gå rman jo bareopp igjen.

  Alle må finne det som funker for dem. Selv har jeg ikke tid til å drive research, så derfor lener jeg meg på en som har gjort det. Min mentor er og erneringsveildeder og har vært det i mange år

  Men det gjenstår å se. Alle jeg har snakket med som har gjort dette, og andre detoxer føler veldig godt. En detox av kroppen tror jeg er veldig lurt. Enten det er jucedrikking eller hva det er som funker.

  • Fru Jacobsen

   Den 28 dagers detoxen har jeg mer tro på. Men piller, pulver og sånn er garantert ikke veien å gå. Du endrer vaner, mens piller skal liksom være quickfix. Og det er kun lureri, og de spiller på det at folk føler seg dårlige.

 • Magnhild

  Jeg har ikke prøvd slankeprodukter tidligere, og skal absolutt ikke på detoxkur. Men med overgangsalder og medisinbruk siger kiloene på meg også.

  Har meldt meg på Grete Roedekurs i februar, med spinning og styrke som hovedmål.
  På grunn av kronisk sykdom klarer jeg ikke å trene så mye som jeg ønsker. Håper kurset kan gi meg en dytt i riktig retning

 • silveryew

  En god paaminnelse om at varig og sunn vektreduksjon skjer over tid og ved at man spiser sunnere og beveger seg med. <3 F.eks. de som har vaert med paa The Biggest Loser i Amerika har alle unntatt en gaatt opp i vekt igjen/er like tunge som de var foer de meldte seg paa. Du er toeff, dette klarer du!

 • Monica BJ

  Jeg har heller ikke tro på pulver elller piller eller sånt. Om man har et normalt sunt kosthold (men er bevisst kcal i matvarer slik at man ikke voerstiger de 2000 som er vanlig for en voksen dame) og beveger seg tror jeg det er den beste oppskrifta =)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.