Barn og Helse,  Sponsing og Samarbeid

Puss puss, så får du en suss.. Pusse tenner er viktig

//Sponset tannbørstesett//

Jeg er så heldig at jeg kjenner ei dame som er skikkelig målrettet og ambisiøs. Hun er ikke mindre enn trebarnsmor. Med mann, barn og baby kjøpte hun hus, og startet nettbutikk imens hun utdanner seg. Jeg tar av meg hatten for Anita bak butikken Villheim.no.

Og jeg har vært så heldig å inngå et bloggsamarbeid med denne flotte damen. Hun er virkelig en inspirasjon til å få til sine drømmer.

tenner1

Når Kaspian var litt over 5 måneder gammel dukket de første riskornene opp i gommene. Noe puppen fikk kjenne på. Hver gang melken begynte å komme sakte, knep han igjen med sylskarpe tenner som der og da føltes som en bjørnesaks. Jeg hadde ikke opplevd det før da alle de andre har sluttet å amme innen tennene kom.

Med tenner kommer tannpuss og jeg skal innrømme at vi fikk ikke noen skikkelig rutine på det med en gang. Men jeg husket fra han klødde i gommene at vi brukte at gombørste som vi har fått i et Tannbørstesett fra Jack’n Jill.

tenner3

Så når vi gikk fra 2 til 7 tenner på bare et par dager var det på tide å få en pusse rutine. Og det har gått over all forventing, for han virkelig ELSKER å pusse tenner. Tror han synes det kiler for han ler så latteren triller fra langt nede i magen.

Det er så utrolig viktig med gode rutiner på dette tidlig slik at man slipper å krangle med dem når de blir eldre.

Gombørsten var gull når det klødde som verst, for den kunne han tygge på fordi den er myk og god, også kunne vi gjøre pussebevegelser som lindrer når det klør på det verste.

Tannbørsten er myk og god og akkurat passe for en liten baby munn. Den er laget av Maisstivelse, så den kan legges i komposten/matavfallet når den er brukt opp (bare knekk av hodet først). Så den er helt fri for BPA, PVC og ftalater.

Tannkremen er helt uten flour, så det er ikke farlig at barna svelger den. For en baby på 7 måneder kan ikke akkurat spytte på kommando, og da er det mye tryggere med en slik tannkrem.

Dette står om tannkremen på villheim.no:

Tannkremen er også tilsatt økologisk ringblomstekstrakt (calendula) som beroliger tannkjøttet. Xylitol hemmer bakterievekst og styrker tennene.

Naturlige ingredienser

Ikke farlig for små barn å svelge

SLS fri (såpestoff)

Inneholder ikke fluor

Glutenfri

Ingen tilsatte smak eller fargestoffer

tenner2

Så vi kommer absolutt til å handle flere tannkremer og tannbørster. For 3 åringen synes det bare er teit å spytte ut, og da er det bedre med en tannkrem som det ikke er noe farlig om hun svelger.

Til slutt må jeg bare legge ved denne herlige pussevideoen som ungene elsker:

Liker barna dine å pusse tenner? Hvilken tannkrem bruker dere?

Kommentarer
(Lest 239 ganger, 1 Lest i dag)

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.