Rabarbarasaft er herlig frisk i sommervarmen!
Nå om dagen blomstrer rabarbaraen og den bringer nok tilbake barndomsminner til noen og enhver. Rabarbara med sukker i en kopp og duppe rabarbaraen i det var i allefall en stor hit når jeg var liten.
Jeg er så heldig at jeg kjenner lederen av Norges bygdekvinnelag: Kathrine Kleveland og i fjor publiserte jeg en oppskrift på rabarbara saft som hun hadde, (Oppskriften er originalt fra boken Godt Drikke fra Vestfold bygdekvinnelag. ) og siden det er varme dager og man liker å lage ting mer og mer fra bunnen av tenkte jeg å dele den en gang til med dere 🙂

Du trenger:
3 kg rabarbara (gjerne mye røde stilker)
3 sitroner i skiver (lime funker også)
6 liter vann
Slik gjør du:
Kokes opp uten å røres i, skru av plata, la stå å safte seg litt.
Siles så i klede
Rør inn 1 kg sukker (blir frisk ikke sur).
Dette blir en litt sterk saft som kan blandes 1:2 med farris eller vann. Dette er en enkel og superrask saft med flott farge. Oppskriften er fra Vestfold Bygdekvinnelags bok «godt drikke».
TIPS! Frys ned saften på godt rengjorte 1,5 liters brusflasker.
Bilde beskrivelse:

Ingrediensene: sukker lime/sitron og 3 kg godt vaskede rabarbara stilker.
Se så klare farger, klar ferdig kok opp.
Rabarbaraen er ferdig kokt opp og står å safter seg.
Her siles saften!
Klar ferdig nyt!
Alle bilder og tekst er brukt med tillatelse fra Kathrine.
(Lest 2 164 ganger, 3 Lest i dag)
Mmm,syns jeg kjenner den søte lukten!
det er sp godt 😀
Er egentlig ikke noe glad i rabarbara.. Men den safta så jo saftig god ut! Er en stund siden jeg smakte rabarbra sist..så kanskje jeg burde ta en ny smakstest!:p
Aah, den saa god ut!
Ja, ikke sant 🙂 Bare å sette i gang å lage <3