I år bestemte jeg meg for å lage risboller for første gang siden jeg flyttet hjemmefra som 19 åring. Som liten mente jeg vel at disse kakene ikke trengte å være med. Synes de var litt sære, egentlig. Men altså, en så enkel ting å lage sammen med ungene i en ellers hektisk førjuls-tid. Tok oss toppen 30 min å lage 2 forskjellige typer. En med mørk sjokolade og en med lys. Og siden flere har spurt etter oppskriften, tenkte jeg å dele den her.
Jeg er veldig glad for at jeg valgte å endelig gjøre dette. Det er gøy for barna, og for mammaen når det er god stemning. Og mini på snart 6 år klarte å gjøre mye selv, noe som gir en god mestringsfølelse.
Dette trenger du til ca 15 risboller:
125 gram delfia fett
100 gram sjokolade (Valgfri type)
1 egg
1 dl sukker
ca 50 gram puffet ris
Slik lager du risboller:
1. Smelt delfiafett og sjokolade i en bolle over vannbad. Sett bollen på benken og rør godt. La stå til sjokoladen er blitt ca romtemperatur.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Hell i sjokoladeblandingen og rør til den er godt blandet. Vend inn risen.
3. Sett muffinsformer på et stekebrett og fyll formene med ønsket mengde. Eller legg på et bakepapir. Og sette bollene direkte på det. Bruk 2 skjeer, så slipper du å bli klissete.
4. Sett de kaldt til de er stive, og ha dem i en kakeboks. Og sett kaldt eller frys ned. De er farlig gode, så i kjøleskapet kan de bli ganske kjapt borte.
Kos deg med risbollene!
Her har disse små kakene blitt en stor favoritt allerede, og jeg er ganske sikker på at de ikke varer helt til julaften. Men, da får vi heller huske å lage flere neste år. Jeg skal i allefall aldri undervurdere disse små kakene igjen. D.
Hvilke julekaker eller julegodt MÅ du lage?