Oppskrifter

Riskrem – Julens dessert

Som liten elsket jeg krem, og det store var å få slikke på vispene etter at kremen til riskrem var ferdig. Og barndommens krem er det INGEN som har laget maken til, før jeg takk saken i egne hender og laget den SELV. Og min mann er heldigvis enig om at den kremen er fantastisk god 😉

riskrem-med-rod-saus93

Bildet er lånt fra Melk.no

Så her kommer min oppskrift på Riskrem. Kald den gjerne, Riskrem ala Fru Jacobsen.

Dette trenger du: 
* 4 poser med ferdig risgrøt (900 gram pr pose) eller rester fra grøtmiddagen.
* 2 kartonger med 3 dl fløte
* 8 ts Vaniljesukker
Slik gjør du:
Hell restene evt. de ferdige posene med risgrøt (vi gjør det enkelt) i en stor bolle.
Ta en ny bolle og hell i kremfløten og 8 ts vaniljesukker (vi elsker vaniljesmaken)
Visp til kremen ser “tørr” ut, men stopp før du slår fettet ut av den og det blir smør.
Bland kremen forsiktig 1/4 del av gangen i risgrøten med en slikkepott.
Sett i kjøleskapet med plast over, og server med bringebær eller jordbær saus.

VEL BEKOMME!

Jeg måtte innrømme for mannen sist jeg laget denne at den var faktisk god, da jeg ikke har spist riskrem siden jeg var liten jente. Jeg ble rett og slett mettet på kremsmaken, men nå som jeg er voksen og det har gått minst 20 år siden sist jeg spiste riskrem må jeg innrømme at det er godt.
For meg har riskrem alltid vært for de voksne, så det er vel på tide at jeg begynner å innse at jeg beveger meg oppover i aldersgruppe jeg også, og liker ting som jeg så på som ikke for barn og unge for noen år siden 🙂

Liker du riskrem? Har dere det som dessert i julen?

HA EN SUPER JUL!

 

Kommentarer
(Lest 200 ganger, 1 Lest i dag)

13 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.