I Mai fikk jeg kokeboken til Ella’s Kitchen i posten sammen med en del andre produkter. Og der stod det så mange gode og fristende oppskrifter, som er enkle å lage og det er noe alle i familien liker i dem. Ikke sikkert at alle liker alt, men det er så store biter at de som er mest kresne bare kan plukke det ut selv. Og det er helt supert, samtidig så er det sunt og det smaker digg.
Les også: Puff, puff, puffits
Den er enkel å lage, smaker godt og det er små aktiviteter på sidene for barna. Dette er også retter som barna enkelt kan være med å lage, og da spiser som kjent barna enda mer. Til og med størstemann her spiste så og si alt 🙂
Ingredienser:
600 gram Kyllingfilet skjært i tynne strimler
4 gulrøtter skjært i staver
1 boks minimais (del minimaisen i 2 på langs)
1 squash skjært i staver
1 paprika skjært i staver
1/2 rødløk skjært slik at det blir staver
4 vårløk skjært i staver
2 ss tomatpurè
3 ss kikoman soyasaus
Litt pepper
Brun ris/fullkornsris
4 ss raps/solsikke/oliven olje (du velger selv)
Slik gjør du:
1.
Varm opp 2 ss olje i pannen. Og ha i kyllingen og litt pepper. La det steke alene til det er gjennomstekt. Når det er gjennomstekt har du i Minimais, gulrøttene, og paprikaen. La dette steke i ca 5 min under lokk. Husk å røre i det av og til så det ikke svir seg i bunnen.
2.
Ha i 2 ss olje og bland sammen. Ha i vårløk, rødløk og squash. Steke dett mens du rører (derav rørestekt) til grønnsakene er gjennomvarme.
3.
Ha i 2 ss tomatpurè, 3 ss kikoman soyasaus. La dette steke i ca 2 minutter.
4.
Server på en seng av brunris med litt kikoman saus.