God kveld i stuen.
I dag er det bitte lille julaften, og det er kun to små dager til den store dagen. Her har ungene sommerfugler i magen, lopper i blodet og maur i rompa om dagen. Og det er ekstra vanskelig å finne roen på kvelden. Det er noe med det der å være barn i julen. Ekstra spennende og ekstra mye magi <3
Jeg var litt sent ute med julekakene i år, men nå er 50% av pepperkakene borte og en boks med havreflarn er allerede vekk, så det var kanskje like greit at jeg var sent ute i år. For selvkontroll finnes ei 😛
Men en kake jeg MÅ ha til jul er Sarah Bernhard, og i år siden jeg var sent ute fra før og jeg så på jobben med å skolde og kverne mandler som uoverkommelig ble det Sara Berhard – Ekspressversjon i år. Jeg har laget det før også. De smaker tilnærmet likt (men å lage fra bunnen er best uansett). Men her kommer oppskriften jeg har laget meg 🙂 Så om du vil lage litt deilig snop i morgen er dette greia 😉
Sara Bernhard – Ekspressversjon
Bunner:
2 pølser med ferdig odense kransekakebunn, stekes som det står på pakken.
Fyll:
100 gram romtemperert smør
1 1/2 dl melis
1 eggeplomme
2 ts vaniljesukker
2-3 ts kakao
Bland til en luftig krem og ha på bunnene. Sett de i fryseren 1-3 timer.
Topping:
250 gram smeltet kokesjokolade til dypping (jeg pleier å smøre på smeltet sjokolade)
Dypp kremen på de fryste kakene i smeltet sjokolade, og sett de tilbake på brettet. Sett så i kjøleskap eller fryser, og la stå til sjokoladen er stiv. Ha de i bokser og la de ligge i frysen til du skal bruke de. De tiner i løpet av 15-20 minutter.
jeg digger lettvint varianter, i alle fall i år som jeg leter etter overskudd. Takk for at du delte, – og denne ser jo bankers ut. Den vil gå unna, uten tvil 🙂
God klem til deg, snuppa. Håper julen blir bra <3
Mmm ser fantastisk ut! Og så overkommelig oppskrift! Tror jeg må teste! God jul Fru <3
Gjør det, de er farlig gode <3 Så koselig å se livstegn fra deg da, søta <3 Håper dere får en fantastisk jul, kjære deg.
denne vet jeg at jeg liker selv om jeg ikke har smakt!!!!!