I dag har jeg bakt noen nydelige kaker som heter Sara Bernhard (minimakroner). Og på instagram har flere spurt etter oppskriften, så da kommer den her 🙂
Bunner:
100 gram mandler (skoldet og malt)
1 1/2 dl sukker
1-2 eggehvitter
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 175 grader. Skåld og mal mandlene og bland dem med sukkeret.
Visp eggehvitene til et hardt skum, og vend det i mandelblandingen
Lag ca 30 små runde bunner av mandelrøren på en stekeplate med bakepapir
Stek bunnene midt i ovnen i ca 10 min (til de er lyse gyldene). La dem avkjøles på rist.
Smørkrem:
100 gram romtemperert smør
1 1/2 dl melis
1 eggeplomme
2 ts vaniljesukker
2-3 ts kakao
250 gram smeltet kokesjokolade til dypping (jeg pleier i smøre på smeltet sjokolade)
Slik gjør du:
Lag kremen: Rør sammen smør, melis, eggeplomme, vaniljesukker og kakao til en glatt krem.
Snu bunnene, og bre over sjokoladesmørkremen. Overflaten skal ikke være helt glatt. Sett kakene i fryseren et par timer.
Smelt så sjokoladen i vannbad eller mikrobølgeovnen. Dypp kakene raskt ned i sjokoladen slik at kremen dekkes helt. La kakene stå kaldt til de skal serveres. (veldig fine å fryse, bruker 5 min på å tine).
Liker du slike kaker?
Nam, det er så godt:)
Takker!!