Tiden flyr, siste innspurt. Småbarnslivet.

Bildet er hentet fra min instagram @frujacobsenno

Hvor har dette året gått? Jeg forstår det virkelig ikke i det hele tatt! I fjor på denne tiden hadde vi ei frøken som var lutalei barnehagen og trippet hele sommeren etter å få begynne på skolen. Som brukte sommerferien på å finpusse lesingen og som skrev så blekket sprutet for dette skulle hun kunne før hun begynte.

Skolesekk, pennal og nye matbokser ble kjøpt inn og hele sommeren var forventningene hennes til å ta å føle på. De siste ukene før skolestart ble hun kjent med ei jente i gata som vi ikke visste bodde her en gang som skulle gå i samme klasse som henne.

Idag er det siste HELE dag i 1. klasse for Storesøster og 2. klasse for Storebror. En vis fugl hvisket meg i øret når de var små at så fort de begynner på skolen så går tiden superfort. Og det har den altså. Det er altså siste innspurt før sommeren.

innspurt

Det er utrolig hva et år kan gjøre. De er begge blitt mye mer modne. De er ikke lenger noen småbarn. De er med venner, og gjør aktiviteter uten oss. De leser og skriver. De skriver beskjeder og bursdagskort. Og jeg virkelig elsker å se personlighetene dems formes. Hvordan de takler motgang, og hvordan de stråler av stolthet ved mestring.

Det er ikke lenger “jeg husker ikke” når de blir spurt om hva de har gjort på skolen. De forteller om venner, hva de har lært, lek og morro. Og de forteller om det som ikke har vært så gøy, og ting som har vært vanskelig. Det er en spennende innspurt, å se de utvikle seg og modnes.

Til høsten er det en ny epoke i livet til tre av dem. Storebror i 3. klasse, Storesøster i 2. klasse og ikke minst Lillesøster som har gledet seg siden juletider fordi hun skal begynne i barnehagen. Og vi merker at innspurten til barnehagestart er spennende.

Det blir spennende tider, og jeg gleder meg til å se dem vokse frem som små blomster, og følge med dem. Være der for dem. Og se dem bli selvstendige individer, med egne mål og egne meninger.

Hvilken klasse skal dine begynne i? Har du barn som begynner i barnehage i høst?

Kommentarer
(Lest 142 ganger, 1 Lest i dag)

Comments

 1. frubever

  Tiden flyr!
  D begynner i 3.klasse
  S og J skal sammen på stor avdeling og M begynner på liten avdeling til høsten.
  Wuhu! Det går unna!

  God sommerdag til deg – nyt sol, og sommer og familietid!

  1. Post
   Author
   Fru Jacobsen

   Det går alt for fort synes jeg, Men det var godt å se hvor lett Karoline kom i lek med de andre i barnehagen 🙂 Og hun elsket det på besøksdagen i dag 🙂

  1. Post
   Author
 2. - SuperheltMamma -

  Tida flyr ja. Herregud. Mine var jo babyer i går. Størstesnupp begynner i 5 klasse, mens mellomstor begynner i 1 klasse. Minstemann begynner på stor avdeling i barnehagen.. Er visst bare jeg som ikke blir eldre.

  1. Post
   Author
   Fru Jacobsen

   OMG! Det er skummelt hvor store de blir altså. Tiden flyr så alt for fort. Kjenner jeg er veldig takknemlig for at jeg får så mye tid med de som små. Før jeg vet ordet av det så ser jeg de nesten ikke lenger <3 Selv om det til tider er veldig slitsomt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.