Barneklær og utstyr

Skolesekk-jungelen, hvilken skal man velge?

Skolesekk-jungelen igjen da, og den skaper frustrasjon for et mammahode!

Da er det bare dager igjen i 3. klasse for vår eldste sønn. Jeg synes det var i går han stod der med sommerfugler i magen og var stolt 1. klassegutt. Men nå har han 3 års erfaring. Til høsten venter et nytt år og nye utfordringer. Og han gleder seg til å ta fatt på oppgaven som fadder for de som skal starte i 1. klasse. En oppgave han kommer til å fikse med glans, for han er meget omsorgsfull. Også har han en smule erfaring fra egne småsøsken.

Skole-ipad skal byttes ut med skole-PC, og han gleder seg skikkelig til akkurat det. Han er ikke like fornøyd med at de får mer lekser, men det blir han vant til. Men med høyere klassetrinn kommer også flere bøker. Og det går ikke an å tyne det et år ekstra med sekken han har nå. Det er for dårlig plass.

De siste dagene har jeg googlet, lest og sjekket rundt på nett hvilken sekk som er den beste for de neste 4 årene. Og jeg blir ikke klok på det. Jeg selv hadde kun Beckmann helt til jeg gikk ut av ungdomsskolen, men det er jo snart 20 år siden! (Gosj, som man føler seg gammel da!)

Siden den gang har det kommet en HAUG med nye typer, for når jeg var liten var det ikke skole PC annet enn for de som hadde dysleksi. Og den Pc’n var så tykk og tung at man måtte ha egen PC veske ved siden av for at man skulle få den med seg. Men siden dette er noe ALLE skal ha, så er det greit at den ligger trygt og godt frem og tilbake til skolen. Ellers blir det fort dyrt for mor og far.

Så da søker jeg hjelp, hos mine flotte storbarnsmedmødre. Hvilken skolesekk har ditt barn i 4. klasse? Beckmann, Bergans, Troll, eller en helt annen? Hva var deres kriterier? Og hvordan pennal har barna i 4. klasse? Er vi allerede der at det skal være penn, korrekturlakk, saks og passer i pennalet?

Nå skal ungene få nyte ferien, også skal mor suge til seg alle tipsene jeg får. Slik at jeg er godt rustet til høsten, også er jeg noen erfaringer rikere til frøkna starter i 4.klasse neste høst. (Hjelpes, som tiden flyyyyr!)

Hvilken skolesekk har ditt barn i 4. klasse? Hvilket annet utstyr trenger de?

Kommentarer
(Lest 309 ganger, 1 Lest i dag)

9 thoughts on “Skolesekk-jungelen, hvilken skal man velge?

 1. Vi tok en runde rundt i butikkene å prøvde sekkene vi. Det var Beckmann som satt best på gutten vår sin rygg, så derfor ble det den. Vet andre valgte andre merker av samme grunn. Man er da unike, 😀

  1. Gjorde det med ungene når de skulle ha 1. Klassesekken. Men det er enda mer å velge i og funksjoner på sekkene til de større. Så håpet noen kun snevre inn jungelen for meg ??❤️

 2. Nå har ikke jeg så store barn ennå, men det er veldig kjekt med et velfylt pennalhus! Korrekturlakk er neppe nødvendig, men å ha egen saks og passer og slikt er nok både stas og praktisk. Tips: merk blyanter og slikt med navn, det forsvinner fort!

 3. Bergans eller Dakine er favoritter her i hus.
  Bergans fordi det er Bergans, hvor mye erfaring har ikke de? Bergans sitter godt på ryggen, mange justeringer, regntrekk, refleks osv

  Dakine mye av det samme, men i tillegg har den kjølerom til matboks ?

  Mener XXL i Tønsberg har begge typene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.