Blogger jeg leser:, Familieliv

Småbarnsforeldes små gleder

 God morgen, alle sammmen. Her startet dagen før kl 06 på en Lørdag, man skal ikke sove bort helgen kan skjønne 🙂 Dette innlegget er også publisert på bloggen til Fru Borge.

Dere som følger meg på instagram (@frujacobsenno) så sikkert at jeg la ut et bilde av KK her om dagen. Dette bladet kom ut 1. August, etter 12 dager fikk jeg endelig muligheten til å sette meg ned i en ryddig stue og med et nyvasket kjøkken og åpne bladet.

Jeg hadde vært så innimari spent på artikkelen med Marte og Helena Brodtkorb (kona til Sivert Høyem). Og jeg var fryktelig klar for en lat kveld på sofaen med mini brownies og pepsi max den dagen jeg kjøpte bladet. Men de fleste som har småbarn, om det er en eller ti, vet at kveldene ikke blir som man forstiller seg.

Vel vi kan summere det med at den kvelden kom ungene sent i seng, og minstemor på 17 mnd var våken hver halvtime frem til kl 23. Vel, da ble det også stille for mor og jeg lå å snorket på sofaen etter 5 min. Altså null lesing den kvelden.

De andre dagene har det også stortsett vært en eller to barn som må på do 2 -3 ganger etter de er i seng, så er de tørste, så våkner minstemor også må man lete etter smokken i mørket, og da våkner hun akkurat litt for mye og bruker tid på å roe seg skikkelig ned igjen.

Så har man mannen som også gjerne vil ha litt nærhet av kona si, men det ender med at vi blir sittende på hver vår side av sofaen og kile hverandre under bena, for etter en dag med minsten på armen (helst også på do), en 4 åring som skal sitte oppå mamma å leke når vi byggerduplo på gulvet og en gutt på snart 6 år som gjerne vil kiles på sofaen, så har mor egentlig fått nok nærhet i løpet av en dag og vil være i fred 😛 Og innen vi finner sengen ligger jeg bare å venter på hvem av dem som skal vekke meg først. Søvn, hva er det?

Når vi står opp om morgenen så er det fult kjør med en gang, og da gjerne i 6 tiden. Og når jeg forteller mannen på morgenen om minstemor som skulle ha smokk 5 ganger (hun godtar kun mamma om natten), 4 åringen som måtte på do (klarer seg selv, men jeg våkner av det) og snart 6 åringen som var tørst, skjønner han ingenting for det har ikke han hørt. Ja, takk til å sove like hardt som en mann.

Når ungene er i seng på kvelden, skal huset ryddes og være klart til en ny dag. Kanskje vil jeg ta en dusj også og få i meg en matbit. Og innen det er gjort sover jeg igjen på sofaen. Og da blir det lite lesing.

Men gleden da når man kan ta frem et blad som man har gledet seg til å lese, sent i nattetimene mens det regner ute, den er så stor og ubeskrivelig. Det er så godt, og man MÅ være mamma for å kunne forstå følelsen.

Men det jeg rakk å lese før jeg nok en gang måtte si god natt var akkurat den artikkelen, og moteartikkelen om den mørkeblå motefargen, og at jeg til tross for at jeg er hjemme med barna og er for glad i gode kosebukser, ikke er helt på styr når det gjelder moten, og har faktisk ganske fancy garderobe afterall 🙂

Har du mye tid til deg selv?

Kommentarer
(Lest 114 ganger, 1 Lest i dag)
Tagged , , ,

2 thoughts on “Småbarnsforeldes små gleder

  1. Haha, må si jeg kjenner meg igjen i mye her, selv om prinsessa bare er 7 mnd her. Mye som utsettes og ordnes med og styres med uten at en egentlig får tid til å ta seg ei pause. Og med bare ei lita ei hjemme er det mye usikkerthet, som igjen fører til mindre avslapning, men desto bedre når en først har tid! =)

  2. Ha ha.
    Nei, jeg har altfor liten tid til meg selv.
    Kjenner godt igjen det der med å glede seg til å lese et blad 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.