#Hjemmeferie,  Aktiviteter for barn,  Familieliv,  Sponsing og Samarbeid

Sommarland i Bø – Vannvittigmoro?

// Sponset inngang//

sommarland inngang

I går tok vi turen til Sommarland i Bø, vi pakket ungene, badetøy og skift inn i bilen og stod klare når de åpnet. Jeg fikk vite at dagen før hadde de hatt besøksrekord, så jeg var forberedt på at det var mye mennesker der. Men jeg synes ikke det var så ille sånn med en gang, men det fylte seg stadig opp.

sommarland bøvern

Storebror fikk hilse på Bøver’n når vi kom inn i parken og synes han var sååå kul. Skikkelig bamseklem 🙂

sommarland biler sommarland lekeplass

Det første vi gjorde var å gå på lekeplassene og å kjøre elektriske biler. Det var ganske kjølig i luften enda, så vi ville ikke gå rett for å bade. Ungene storkoste seg, og største utfordret seg selv og høydeskrekken sin, og tilslutt var han på toppen og tok de lengste skliene, og var supert stolt. Alle våre tre elsker lekeplasser, så at de har tre ganske store lekeplasser på et sted var gull for våre barn.

sommarland eventyrskogen

Etter en og en halv time på lekeplassen gikk vi til eventyr skogen, Mellomste syntes at det var litt skummelt med snøhvit og heksen, mens rødhette og ulven bare var kult 😉 Etter et par runder frem og tilbake satte vi oss på benken rett utenfor eventyrskogen for å spise lunsj. Ungene var litt for giret til å spise, så i løpet av dagen ble det en halv skive her, en banan der og en en halvskive der når de selv spurte etter det.

sommarland dinosaurer sommarland t rex

Etter litt mat tuslet vi bort til dinosaurene og Tarzanløypa. Storebror elsket å løpe rundt og teste grensene og kroppen sin, og var virkelig i sitt ess. Mellomste synes det var gøy med litt hjelp fra pappa og minstemor koste seg stort i den lille tarzanløypa, hun kunne jo tross alt STÅ inne i et rør å rope. DET er stas for en 2 åring.

sommarland western

Jeg hadde gledet meg til Western byen, så det var med sorg i hjertet jeg så at den var blitt øde. Det var alltid der jeg spiste is når jeg var liten, og butikkene var så koselige så det var et trist syn.

sommarland badeland

Gode og varme etter å ha tuslet parken rundt gikk vi til badeland-delen. Og ungene gledet seg stort til å skli og ha det gøy. Vi valgte å holde oss i barnebassengene slik at vi skulle ha stålkontroll på alle tre. Men pga kjølig luft og det som etter min mening er litt for kaldt vann for så små barn i bassenget så gikk vi videre opp til Bøverstranda. Men det hjalp lite. Ungene hakket tenner så fort de beveget seg opp av vannskorpen, og var blå på leppene. Så vi kledde på ungene og gikk tilbake til lekeplassene, spiste chips og koste oss der før vi skulle dra hjem.

Alt i alt var det en vellykket dag med masse gøy og kos for liten og stor. Men jeg personlig synes at barnebassenget med “baby/barneskliene” kunne vært nærmere 30 grader da de barna som er i det bassenget gjerne har badebleier, og er små kropper som ikke har skikkelig temperatur regulering i kroppen enda, også kunne bøverstranda vært 2-3 grader varmere.

Det er nok ikke et sted jeg tar med meg så små barn igjen. Mine er 2,4 og 6 år, og jeg synes de ble litt små. Hadde jeg hatt barn på 10 – 12 år så hadde badelandet vært litt mer moro og ungene kunne løpt mer rundt og gjort sine greier. Så det blir nok noen år til neste gang. Mulig at det hele har med å gjøre at vi har 3 barn å passe på. Har man bare 1 – 2 småbarn så er det lettere å passe på, og i vann skal man være forsiktig, for det kan gå fort fra intens glede til bunnløs sorg med så mange mennesker. Har man en liten og en som er stor og svømmedyktig er det absolutt et sted å anbefale. Vi likte oss best på områdene uten basseng 🙂

Og helt på slutten en liten oppfordring til alle voksne som er i bassengene :

Når små 1-2 og 3 åringer leker i vannet, krabber og koser seg så buser ikke du som voksen i fullfart rett foran ansiktet på dem slik at de føler at en flodbølge treffer dem!! Da ser du hvor det er større passasje, slik at de små slipper å komme under vann for de færreste småbarn liker å få ansiktet fullt av vann eller å bli tråkket på!!!

Har du vært i Sommarland? Hva syntes du? 

Kommentarer
(Lest 964 ganger, 1 Lest i dag)

2 kommentarer

  • Helene NH

    Jeg var vel 10-11 år når jeg var der første gang, og en gang etter det, og det ble jo bare mer moro med åra. Det er vel kanskje laga for de som tørr å ta vannskliene.
    Vi var innom badelandet i Dyreparken, og selvom det var varmt i været så ble det iskalde småbarn. Vi måtte bare gå inn igjen… Selvom det egentlig var god temp i alle basseng, så ødela nok vinden litt. Ser for meg at man koser seg mest der når man kan svømme og er over 10 år, var så utrolig mye som gav en sommerfugler i magen bare ved synet av det.
    Vi har aldri opplevd folk som ikke tar hensyn til småbarna, bare hjelpsomme folk som har barn selv.

    Ha en fortsatt fin sommer ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.