Sommerferie: Tips fra en firebarnsmor

//Sponsede kopper//

Som småbarnsmor med fire små så har jeg gjort meg opp noen sommerferie erfaringer. Når man skal i parker, eller på bilferie, er det greit å gjøre reisen litt lettere for alle.

BILBINGO:

Når vi var på ferie i Sverige hadde vi med dette til ungene. De synes det var stor stas å se ut av vinduet for å se etter tingene på arket. Vi hadde kopiert opp noen vi fant på nett og i Kos med Kaos boken. Du får også kjøpt bilbingo som kan brukes flere ganger på sjarmtroll.no, disse skal vi kjøpe inn til neste ferie. Veldig praktisk å ha liggende i bilen når man skal på lange turer.

sommerferie bilbingo

SNACKEEZ:

Snackeez Jr er egentlig to beholdere som settes sammen til ett krus. I den nederste har du saft, yoghurt, eller noe annet godt, og i den øverste er det rom til bær, müsli, kjeks eller annet å bite i. Et stabilt lokk gjør at alt holdes på plass, og et sugerør gjør det enkelt å drikke fra kruset.

Snackeez Jr Frost er praktisk for barna å ha med på utflukt, den er morsom å spise fra og man kan holde hele mellommåltidet i én hånd. Dessuten slipper du en masse søl og klass siden alt ligger i kruset.

Praktisk beholder som rommer både drikke og snacks

Laget av BPA-fri plast

Rommer 25 cl drikke og 11 cl snacks

Diameter: 9 cm, høyde: 14 cm

Sugerør følger med

Lett å ta fra hverandre og vaske de forskjellige delene

Kan vaskes i oppvaskmaskin

Anbefales fra 3 år

Ungene her elsker å ha vann i koppen og salte fisker potetgull (noe som også har hjulpet om de har blitt uggene på tur). Du får kjøpt snackeez hos f.eks Coolstuff.

snackeez sommerferie

TELEFONNUMMER PÅ ARMEN:

Noe jeg selv husker fra jeg var liten var at de voksne skrev telefonnummeret sitt på armen min om vi skulle komme fra hverandre. Dette er kjempe lurt i f.eks store parker o.l

bilde

Skal dere i badeland ville jeg i tillegg smurt flytende plaster over slik at det ikke går bort i vann. På denne måten kan barna be ansatte eller andre voksne ringe til den voksne som har ansvaret.

FELLES MØTEPUNKT:

Er ungene så store at de går for seg selv, velg et sted i parken dere skal møtes så og så ofte, eller til en viss tid. På denne måten får ungene sett det de vil og de voksne det de vil. Jeg anbefaler ikke at barn under 10 år løper rundt i parkene alene.

Scale

Velg et sted i parken som alle vet hvor er. 

TA PAUSER:

Skal dere kjøre langt, ta hyppige pauser. Da blir turen mye mer gøy med en gang. Stopp en gang i timen i ca 15 min. Spis en is, matpakke, kjøp noe å spise på, se på naturen og gå på do. Da føles ikke turen som et mas, og tiden går ikke så sakte for ungene for de få opplevelser langs veien.

LAG FERIE MUSIKK:

Lag en sommerferie – spilleliste på spotify og spill den av på turen med musikk som alle liker. Så kan man ha allsang i bilen. Kanskje har mamma og pappa noen favoritter fra de var små også som ungene ikke har hørt på?

TIPS MOT REISESYKE:

Jeg har selv barn som kan bli reisesyke til tider. Så jeg anbefaler å ha vinduer oppe for frisk luft er godt når man er kvalm, også blir ting alltid værre om man er veldig varm, som man gjerne blir fort på sommerferie.

Ha med cola og salt potetgull, ingenting hjelper som det. Saltet binder magen, og colaen gir energi og fjerner vond smak i munnen.

Lær barnet til å sove når de føler seg uvel, det gjorde jeg og det har hjulpet masse.

Ikke ha på masse klær. De føles bare i veien.

La barna ha hver sin håndvifte i baksetet, da kan de kjøle seg ned.

Kjør minst mulig svingete veier. Kjør heller en omvei om den er mindre svingete, for svinger er ikke gøy for en som er kvalm.

Ikke la ungene spise sjokolade, og søtsaker. Og ikke les, for da blir man fortere kvalm.

Om barnet ditt blir fort sykt, kan du trøste deg med at de har god balanse. (det lærte jeg av en som jobber offshore).

Ha en super sommerferie alle sammen, håper noen av tipsene kommer til nytte.

Du kan få flere gode tips hos Linn som også er firebarnsmor.

Kommentarer
(Lest 225 ganger, 1 Lest i dag)

3 thoughts on “Sommerferie: Tips fra en firebarnsmor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.