Artikler og Nyheter, Barn og Helse

Sommervarme og varme barn…

2014-06-09 16.42.31

I dag hadde vi hele 29 grader i skyggen på verandaen, og jeg følte at jeg svettet oppover. Og nok en gang er det et mediehus som har snappet opp Tønsbergsblads artikkel om teppe over vognen. Og jeg håper virkelig at foreldre og barnehager leser dette. For når jeg jobbet i barnehagen brukte de tykke badehåndkler til å dekke for åpningen slik at ungene fikk det mørkt. Og vi snakker ikke for en begrenset tid, men frem til ungene var ferdige med å sove dupp. Altså alt fra 30 min til 3 timer!!

2014-06-09 15.09.11

Og i dag har jeg testet dette selv, for å se. Og som dere ser av bildet så lå det ikke en baby inne i vognen mens jeg testet. Dette var etter duppen til Karoline så jeg testet dette kl 15.00 ca, altså ettermiddagssolen.

2014-06-09 15.03.14

I skyggen med myggnettet på var det ikke mye forskjell med eller uten teppe over i følge måleren, men fyttikatta for en dårlig og trang luft det var i vognen 🙁 Jeg trodde jeg skulle få pustestans av den stillestående luften, og jeg priset meg lykkelig for at det ikke lå et barn i vognen.

Så satte jeg vognen i ettermiddagssolen og før jeg lukket igjen viste måleren 24,7.

2014-06-09 15.09.49

Jeg lot vognen stå i ca 15 minutter, og jeg fikk sjokk over hvor varmt det var når jeg lukket opp.

2014-06-09 16.07.04

Og da snakker vi ETTERMIDDAGssol, tenkt deg hvor fort og hvor varmt det blir når det er formiddag? Da er solen enda sterkere enn den er på ettermiddagen. I tillegg luftet det litt, så hadde det vært vindstille så hadde nok måleren vist mye mer.

Men inne i en vogn har ungene gjerne på seg bleie, body og et pledd over. Kanskje ligger de på lammskinn, også har de en pute. Barna puster og kroppen avgir varme, så at temperaturen med barn i ville vist rundt 40 grader er ikke ikke i det miste i tvil om.

Jeg personlig har ALDRI teppe foran vognen, på varme dager som i dag har jeg vått håndkle på tvers over kallesjen, det blir på en måte som en aircondition. Og hele åpningen er fortsatt fri, kun myggnett over.

Under den tiden som artikkelen har ligget ute har jeg fått med meg at Stokke, som lager barnevogner, tripp trapp stoler og andre barneting faktisk hadde et teppe MED KNAPPER for å feste på kallesjen slik at det skulle blir mørkt for barnet. Dette er helt horribelt, og jeg er så glad for at de har tatt klagene, bekymringene og artiklen på alvor og trukket dette fra markedet. Eneste jeg ikke liker er at de skriver midlertidig, for dette er virkelig IKKE noe som må komme på markedet igjen.

Det er ganske fantastisk å se hva engasjement kan gjøre 🙂

Men ser du noen som dekker til vognen i sommer så vær så snill å be de fjerne teppet og informer dem om farene, og om hvilke godkjente og TRYGGE alternativer som finnes. Som f.eks solskjerm, uv nett o.l. 🙂 

Hvordan dekker du til vognen?

Har du gode tips til foreldre som vil ha det mørkt til babyen/barnet?

Kommentarer
(Lest 523 ganger, 1 Lest i dag)
Tagged , , , , , ,

5 thoughts on “Sommervarme og varme barn…

  1. Husker jeg tok ned alle tepper jeg så på vognene i barnehagen der jeg jobbet.Jeg nevnte det til alle voksne der.Jobbet i bhg i 2011 å 2013 ,husker alle forandret seg etter det 😛 hehe

  2. Huff.. Jeg liker ikke å være besserwisser i det hele tatt, men i sommer så bør jeg nok snakke til folk om jeg ser dette, for det er helt jævelig.. Kjenner jeg blir dårlig..

  3. i de værste tilfellene så bruker vi solseil som er innebygget i vognen, men så lenge hun ikke får sol i øyene bruker jeg ikke det. Jeg mener at et barn bør venne seg til at på dagen er det lyst og på natten er det mørkt, men vet at det er veldig mange barn som ikke får sove når det er lyst og da er det greit med solseil o.l 🙂
    Det er veldig skremmende å se hvor mange uvitende det er der ute….
    Forresten, har akkurat det samme måletermometeret som deg, det er gull verdt! Bruker du det også til å måle feber eller bruker du et annet da? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.