Personlig

Sov godt, Bestefar! Takk for alt.

Gode Bestefar. 29. Januar sovnet du inn kjære Bestefar. Nå er du kvitt smertene og du er endelig gjenforent med kvinnen i ditt liv. Nå sitter dere sammen og passer på oss her nede. Og det er en god tanke.

Det er godt å vite at dere er der oppe, slik at vi kan prate litt når vi føler at vi trnger det. Og jeg vet at dere passer godt på der oppe. For dere var så gode begge to.

Selv om du ikke alltid viste det så godt i ord, Bestefar, så vet jeg at du var glad i oss allikevel. Du hadde så gode klemmer, og alltid en tullete kommentar på lur. Og selv om du ikke alltid sa det, så skjønte jeg at du satte pris på bursdagstelefonene. Og Bessa sa det flere ganger, at du likte det godt.

Barndomsminner

Nå ble det dessverre slik at kontakten ikke var som den skulle de siste årene. Men jeg setter barndomsminnene høyt, og gjemmer dem dypt i hjertet mitt. Båtturene, de tidlige morgenene rundt frokostbordet når jeg var hos dere og du skulle på jobb. Brylkremen på baderomshylla, og buksene med press er noe jeg alltid kommer til å ha med meg.

Lørdagene på tur til Sverige eller til Spareland, med pølse, chips og bearnaisesaus til kvelds, mens du og Bessa spiste svinefilet. Det var liksom deres faste greie. Jeg savner allerede de gode smilene, klemmene og tørrvittige kommentarene. Samt den litt grinete stemmen når jeg snakket litt for fort og for høyt. Og den oppgitte minen når vi barnebarna tok av inne i huset, for vi ble jo noen og lydnivået der etter. Men du var jo ganske vant med det, med tanke på at dere selv hadde 7 barn.

Bestefar

Hvil i fred, kjære bestefar. Du har betydd så mye for oss alle! Og du kommer alltid til å være en viktig del av meg og mine, og ikke minst mitt liv. Du har gjort mer inntrykk og satt dypere spor enn du kanskje tror.

Selv om jeg ikke har fått sagt det til deg de siste årene: Jeg er utrolig glad i deg. Og jeg savner deg og Bessa. Så glad for at jeg fikk vokse opp med så flotte besteforeldre som dere. Og takk for at dere tok vare på meg når jeg var liten.

Hvil i fred, kjære Bestefar. Og hils til Bessa, med en god klem fra meg. Jeg vil aldri glemme deg. En dag vil vi sees igjen.

Har du fortsatt din Bestefar?

Kommentarer
(Lest 238 ganger, 1 Lest i dag)

Én kommentar

  • Ellen Wiley

    Du var heldig som kjente dine besteforeldre, og som hadde et godt forhold til de!
    Jeg kjente ikke besteforeldrene mine veldig godt, da de doede foer jeg ble foedt eller da jeg var ganske liten (og farfar var en konemishandler som drakk, men det er en historie vi kan ta en annen dag…).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.