Oppskrifter

Speltlompe-toast, sunt, enkelt og godt

Jeg er så matlei om dagen, og synes det går veldig mye i de samme rettende uke etter uke. Så denne uken tenkte jeg å lage noe nytt. Jeg hadde lyst på noe superenkelt og som alle liker.

Svaret ble: Speltlompe-toast.

Hvem hadde trodd at lomper kan brukes til så mye forskjellig? Her finner du oppskriften min på speltlompechips. Og at det passer inn i min livsstilsendring er jo også et pluss. For det smaker utrolig godt. Også kan man lage en haug med variasjoner.

Men speltlompetoast slo virkelig an hos både liten og stor. Tilogmed min småspiste 2 åring elsket dette, så det må absolutt lages igjen. For dette smakte virkelig godt.

Alt du trenger for å lage dette er:

* Speltlomper

* Ost du liker

* Kjøttpålegg eller vegetarpålegg

* Krydder du liker

Slik gjør du: 

1. Fyll halve lompen med det du vil ha i og brett den i to.

2. Varm opp stekepannen på middels varme uten olje eller smør

3. Ha lompene i tørr pannen og la de ligge til de er gyldne under før du snur og gjør det samme på andre siden.

4. Bon appetitt! Serveres med tilbehøret du selv ønsker.

Du kan også lage variasjoner av denne med feks: kryddersmør, pizzasaus på, o.l. for å få mer smak. Jeg tipper de er supergode med feks rømmedressing som man bruker til pizza vedsidenav.

Vi serverte med salat til denne gangen. Minstemann likte best med kun ost inni.

 

speltlompe - toast

Speltlompe-toast er også supre i matpakken til barna (eller din egen), på tur, eller i vesken på farten.

Har du smakt speltlompe-toast før?

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss.

Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

Du vil kanskje også like...

3 kommentarer

  1. En typisk quesadilla ? det er populært for mannen og ungene her også 🙂 jeg spiser ikke ost, så tar meg heller en grønnsakswrap 🙂

    For å få oversikt, har jeg nå skrevet ned alle middager vi pleier å spise, for å lettere kunne variere og se hva vi får i oss i løpet av en måned – bare et tips ?

  2. Jeg har aldri laget selv, men som Monica sier, det minner veldig om quesedilla! Og det digger jeg. Enig med deg, jeg er skikkelig matlei om dagen, men alltid sulten… ha ha! Det går mye i det samme her også. Guttene velger ofte en rett hver og det er veldig ofte det samme uke etter uke …

  3. Jeg gjør ofte dette med restene av tortilla lefsene etter taco! Veldig godt!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.