Spill mer brettspill og ha tid sammen

// Sponsede spill//

2016-11-10-19-38-30-2

Tidligere i år ble jeg spurt om jeg ville være ambassadør for Tid Sammen. Og hvem kan vel si nei til det? Brettspill for hele familien, liten som stor er og blir noe av det beste jeg vet. Det å kunne skru av tv, og sosiale medier og bare ha det gøy sammen med barna er det beste jeg vet. Og ungene synes det er fantastisk morsomt.

X-TILES:

Det første spillet vi spilte var X-tiles. Dette hadde jeg allerede lest om inne hos Pia.  Og forventningene var høye. Og siden barna begynte å bli trøtte denne kvelden etter en lang skole uke håpet jeg at det var enkelt å forstå. Og det var det!! Ungene tok det hele super fort, og 3 åringen som egentlig var lagt kom opp og fikk være med fordi hun hørte at vi hadde det gøy i stuen.

spill7

På Lørdagsmorgenen hadde de funnet frem spillet igjen og var klare til å spille før jeg hadde fått søvnen ut av øynene. Dette er et taktisk og morsomt spill. Og ungene syntes det var så gøy hver gang mor i huset la feil. Jegs skylder på ammetåken at jeg ikke får med meg alt med en gang.

På morgenen spilte de også med sine egne regler da 3 åringen ikke helt forstod konseptet. Så de to store hjalp henne så godt de kunne, selv om de ikke var på lag med henne.

spill4

Her kan man få inn masse læring også, med å snakke om fargene, formene, vente på tur, tap og vinn med samme sinn o.l. Dette er absolutt et spill som burde ligge under juletreet i år. Det er et spill som ALLE har tid til å spille med ungene, da det ikke tar så lang tid. Og det er morsomt, selv om man på fire litt på kravene om man har med små barn.

iKNOW:

Hva gjør far og mor når ungene er i seng? Jo, de stuper ned i hver sin sofa. Drar pleddet over skuldrene og halvsover til dårlige programmer på tv. Men på Søndag ville vi ha kjæreste kveld. Og sånn egentlig var vi stup trøtte begge to, men jeg hadde lest mye om iKNOW og gledet meg vilt til å teste dette litt mer voksne spillet.

spill3

Så da disket vi opp med snop, brus og pågangsmot. Jeg leste reglene og gikk inn med litt sånn lunken GENI følelse. Men dette var så utrolig mye mer morsomt. Har får man poengsjettonger, man gjetter og håper på at den andre ikke kan svaret. Og mor må også jobbe med den “tap og vinn med samme sinn” – greia.

Vi storkoste oss begge to, og selv mannen var enig i at dette måtte vi gjøre mere, og med et vennepar også. Dette er et skikkelig ungdom/voksenspill med aldersgrense 15+. Det er spørsmål om alt fra pattedyr og verdens land til tegnefilm og superstjerner. Så dette blir absolutt en greie vi gjør en gang i uken, for å koble oss vekk fra hver vår mobil og dårlige tv-serier.

spill1

Mitt første alias:

Mitt første alias har vi faktisk testet ut en gang før. Men det gjør ikke noe, for vi spiller det gjerne mer. Og ungene spille det stadig med venner som de har med seg hjem fra skolen.

spill8

Dette er et spill etter mors hjerte. Man skal forklare hva som er på bildet uten å si hva det er, også er det ikke terninger. Terninger blir kun krangling også blir de borte hele tiden. Note to self: kjøp inn flere terninger til andre spill å ha liggende.  Man snurrer på en pil for å komme videre. Har man ikke så god tid til å spille kan man bruke den korte ruten, mens om man har litt ekstra god tid kan man snu spillbrettet og du får en lenger rute å gå.

Man kan også lett øke vanskelighetsgraden på mitt første alias, ved å f.eks mime det som står på kortet. Det kan bli mye morsomt og mange timer med latterkrampe.

Så her får dere et lite innblikk i hva vår helg har gått til. Vi har spilt BRETTSPILL og ipaden har ligget på kjøkkenbenken og støvet ned. Både store og små synes det er mye koseligere med brettspill enn med interaktive spill, også får man tid sammen som familie. Og det er så utrolig viktig i dag som vi ofte blir skvist inn i tidsklemma.

Når spilte du brettspill sist?

Husker du ikke? Vel, min soleklare oppfordring er å ønske seg brettspill til jul. Det er så mange spill der ute som genererer kvalitets tid sammen som familie. Og det blir så mange gode minner av det. Invester i tid med barna og mannen/konen, det hjelper også på forholdet.

Et av mine favorittminner fra jeg var liten var at jeg spilte kort sammen med bestemor på kjøkkenet, og spiste småloff med sjokade mens jeg drakk en blanding av cola og siesta ut av shotteglass med motiver fra kortstokken på. Det var tider det, og noe man aldri kan oppleve igjen. Og det er så viktig med slike gode minner å tenke tilbake på når man savner de som er gått bort.

Så løp og kjøp spill til jul. Kanskje finner du noen på BlackFriday?!

Skal du kjøpe spill til noen i år? Hva er ditt favoritt brettspill?

Kommentarer
(Lest 320 ganger, 1 Lest i dag)

Comments

  1. Linn/FruBevers hverdag som daglig leder i fam. O.J.

    Jeg elsker brettspill!! Det er blitt undervurdert i disse dager, syns jeg med iPad og Wii, PlayStation etc. Vi har både PlayStation og Wii, men ingenting slår Ludo, stigespillet eller redd katten med guttene. Det er kjempemoro!

    Så digger jeg Fantasi, gruble og scrabble! Egentlig er jeg veldig glad i brettspill generelt. Da slår konkurranse instinktet til for fullt 🙂

  2. Louise

    Oj, det iknow hørtes kult ut! Jeg må også jobbe med den “tap og vinn med samme sinn”-greia? Vi spiller mye Yatzy for da lærer G seg p regne?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.