Stengte dører…

I stad fikk jeg en melding fra Veronica, som jeg har blitt kjent med via bloggingen og som er en av kvinnene bak Barnebokforlaget. Og der kan du nå vinne en flott premie om du har gode forslag til hva man kan finne på om poden må være hjemme pga stengte skoler.  Og spørsmålet hun sendte var dette: Hvor har engasjementet til folk flest tatt veien?

Veronica er en svært engasjert person, og når hun er engasjert og virkelig brenner for noe så står hun på og kjemper for rettigeheter og for å bli hørt. Jeg har flere ganger blitt imponert og rørt av hennes engasjement i Borreliose-debatten.

10581130_10152622854933142_2062418864_n

Jeg vil se slikt engasjement hos flere! Som bryr seg og som virkelig står opp for det, og ikke gir seg. Hvor er engasjementet hos folk flest i dag?

Og i dag lurte hun på hvor engasjementet til folk var blitt av når det kommer til lærerstreiken som begynte før sommeren og som kan føre til at mange tusen barn møter stengte skoledører på sin første skoledag fordi lærerne ikke vil godta de nye arbeidstidene som KS vil innføre.

Og her vil jeg si at jeg støtter lærerne 100%!

Jeg er ikke utdannet lærer, jeg er utdannet barne- og ungdomsarbeider, og jeg har jobbet tett sammen med lærerne. Noen av venninnene mine er utdannet lærere og jeg er så hjertens enig om at de ikke skal godta dette nye kravet som KS så gjerne vil ha igjennom.

Nå som lærerne truer med å trappe opp streiken så ser jeg flere foreldre som blir fortvilte og lurer på hvor de skal gjøre av ungene sine etter ferien og de er mer opptatt av at de må ta seg fri fra jobb og dermed kanskje få noen skjeve blikk fra sjefen. For ja, slik er det blitt mange steder i dag at om du må være hjemme med barn får du noen rare blikk. Noen er mer opptatt av at dette går utover deres egen jobbhverdag fremfor å fokusere på at barna bør ha de beste lærerne, som har energi, overskudd og LYST til å lære bort. En lærer som føler seg presset og overarbeidet er IKKE en god lærer og det går utover kvaliteten på skolehverdagen til ungene.

Mange maser om at lærerne blir bare lærere fordi de har mange ferier og en laaaaang sommerferie. Vel, her kommer en liten news flash til alle dere der ute:

– Alle skoleavslutninger, sommerfester, juletrefester o.l. er på kveldstid slik at det skal passe for foreldrene.

– Alle konferansetimer, og foreldremøter er som regel etter foreldres arbeidstid

– Foreldremøter og konferansetimer må planlegges og man må skrive notater til hvert barn, finne frem ting de ønsker å vise frem som ungene har laget.

– Prøver, stiler og lekser skal rettes, når man har 30 elever sier det seg selv at det tar tid og ikke er gjort på en dag, så ferier blir stortsett brukt til dette og planlegging av opplegg for klassen, ned i hver minste detalj.

– Lage opplegg for dagen, uken, måneden, skrive inn i skjemaer, lage ukeplaner, månedsplaner o.l. Fylle ut i diverse programmer.

– Finne vikarer til klassen fordi man selv skal på etterutdanning, kursing eller lignende.

Det vil si at det meste av ferier er avspassering for en grådig god jobb de har gjort gjennom et helt år! DE jobber ugunstige tider for at VI som foreldre skal slippe å be om å måtte dra fra jobb for å rekke avslutninger, tilstelninger, konferansetimer eller foreldremøter!

Jeg synes at lærerne fortjener de feriene de har, for de gjør en fantastisk jobb med å lære barna våre matte, norsk, engelsk + + Om de må presses inn i en 8-16 jobb så synes jeg virkelig at de skal ha det slik som de fleste andre 8-16 jobber har det, når klokken viser 16.00 legger de fra seg all jobb og går hjem. Konferansetimer , foreldremøter, tilstelninger og avslutninger skal KUN foregå mellom 8-16!

Hva hadde foreldre sagt da? Og ikke minst sjefen til foreldrene? 

Da hadde det blitt baluba tror jeg. Andre yrker som har f.eks turnus har også mer fri enn andre yrker som er 8-16, jobber du mye netter får du mer fri sånn er det og sånn skal det være. Jeg har som sagt selv jobbet tett på lærerne og de fleste satt til langt på ettermiddag med ting som skulle gjøres ferdig eller gjøres klart til dagen etter. Dette så og si HVER dag, i tillegg måtte de jobbe hjemme for å holde seg ajour. Det er faktisk slik at ikke ALLE kan jobbe 8-16, og en av de gruppene er lærerene.

Hva er viktigst for foreldrene? 

Lærerene på skolen 7,5 time hver dag eller lærere som yter sitt beste og virkelig får lært bort noe til ungene? 

Hva mener du? Bør de presses inn i en 8-16 jobb, eller bør de få fortsette slik det har vært til nå?

Kommentarer
(Lest 72 ganger, 1 Lest i dag)

7 thoughts on “Stengte dører…

 1. Jeg vil at fokuset skal være på barnas trygghet og læring, ikke når lærerne er på jobb.
  Jeg støtter lærerne fult ut, og håper det blir en omfattende streik som får masse støtte ikke bare pes. Alle yrkesgrupper kan streike, men med en gang det går utover oss som enkeltperson må vi klage – hvorfor det? Vis heller støtte, og samarbeid 😀

 2. BRA skrevet Trine Lise, godt når folk ser hva vi gjør. Det er så utrolig mye mer enn bare å stille opp til timene (som jeg har har en følelse at mange tror). Den streiken her er nødvendig for at vi skal gjøre jobben vår på en best mulig måte!

 3. Jeg støtter lærerne fullt ut!! Har 4 barn i skolen og et i barnehagen. Og med to barn som også har litt ekstra behov har jeg kommet litt tettere innpå skolen og sett hva de faktisk gjør for barna våre. Også de som ikke har noen ekstra behov. Jeg kan ikke skjønne hvordan lærerne skal kunne gi barna våre halvparten av det de trenger engang om de skal godta dette forslaget! Så jeg sier det igjen. Støtter lærerne fullt ut og de må gjerne trappe opp streiken for min del, det viktigste er at de ikke godtar dette! Skjønner såklart foreldre som da sliter med barnepass men da får det kanskje Ann og ta kontakt med de andre foreldrene i klassen og lage en ordning det de deler klassen i passe store grupper og så tar de og deler på hvem som kan være hjemme og passe så slepper alle og ta fri fra jobb hver dag.
  Mvh. Marianne.

 4. Jeg lurer også på hvor engasjementet til folk er. Jeg skriver drøssevis med engasjerte innlegg på min blogg, men det er vanligvis ikke horder av folk som strømmer til med meningene sine.

  Vet du, jeg tror det handler om at det jeg engasjeres av ikke nødvendigvis er det andre engasjeres av. Dessuten har folk generelt en forventning om at blogg skal være lettlest underholdning og personlig av type ditt eget liv.

  Lærerstreiken er viktig, men det er også mange andre temaer. Folk har generelt for liten kapasitet til å engasjere seg i alt andre er opptatt av. Det er først når lærerstreiken får betydning for den enkeltes liv at folk våkner, men også da er folk mest opptatt av de praktiske sidene: Hvor gjør vi av barnet under streiken?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.