Familieliv,  Hverdagen,  Mammatips

Stressfri morgen? Her er 7 tips til deg

God kveld i stuen.

I dag har jeg hatt skikkelig Søndagsfølelse. Men det er kanskje ikke så rart, med tanke på at jeg mer eller mindre har gått i pysj i hele dag. I går kveld var jeg rasende dårlig av trolig ha spist noe dårlig. Formen i dag har vært så der. I tillegg har jeg knallvondt i øret. (Jeg forstår hvorfor barn gråter for å si det sånn). I tillegg får minsten hjørnetenner, så det har vært skikkelig blåmandag. Og til dere som får ukesmailene mine: Beklager så mye, men de fikk jeg ikke sendt denne uken 🙁

Men så over til det dette egentlig skal handle om. HVERDAGEN. For på Onsdag er den over oss de fleste plasser i landet. Unger skal på skolen, matpakker skal lages og tidsklemmen tar oss. I tillegg skal man prøve å ikke rope kommandoer til ungene. Og når man er stresset fordi 7 åringen ikke vil ha på seg noe og er en ekte Pre-teen, og to åringen skal “klare selv”. Da er det ikke alltid like lett å beholde roen. Men jeg har noen tips som kanskje kan hjelpe noe.

7 råd til en stressfri morgen

Lag matpakker og frokost kvelden i forveien

Å spørre en trøtt unge hva de skal ha på frokosten er ikke lurt. Da kan det fort bli sure miner. Så derfor er det lurt å smøre maten kvelden i forveien. Så er det bare å kle på seg og spise før man må komme seg ut døren.

Lag ukespakker med klær

Å stå tidlig på morgenen å diskutere hva man skal ha på seg er ukult. Og temperamentet kan lett øke med antallet skift barnet kan ta. Så derfor hver søndag : finn frem zip-lock poser eller brødposer og legg i antrekk. Merk gjerne med dagen det skal brukes. På denne måten har man allerede gjort klart og det er bare å be ungene ta på seg klærne. Helt gull. For oss voksne er det supert med en kleshenger der du henger det du skal ha på deg hver kveld før du legger degStressfri morgen

Bildet er lånt her

Stå opp 5 minutter før du må. 

På denne måten får man litt tid for seg selv, og kanskje (bare kanskje) kan du gå på do eller pusse tenner uten publikum. Og kanskje er det akkurat det du trenger for at det skal bli en stressfri morgen.

Ta ut og inn av oppvaskmaskinen før du legger deg. 

Det verste jeg vet er å stå opp til et bombet kjøkken. Så for å slippe den irritasjonen og kjedelige jobben om morgenen, gjør det før du legger deg istede og vipps så våkner du til et ryddig kjøkken.

Pakk vesker og sekker kvelden før. 

Gå igjennom timeplanen til ungene og pakk de bøkene de trenger (og gym/svømmetøy). Og du går igjennom din veske slik at du slipper å bruke 20 minutter på å lete etter lommebok og hus/bilnøkler.

Gjør deg helt ferdig før frokost. 

Hvis du gjør deg helt ferdig før frokost kan du nyte frokosten din, sammen med en kopp te. Og om du pusser tenner før frokost sparer du emmaljen på tennene dine.

Se over sko og yttertøy!

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har bestemt at jeg skal ha på meg en jakke, også tar jeg den på så er det merker etter barnehender på den. Utrolig frustrerende. Så sjekk over og vask av evt flekker, slik at du bare kan slenge på deg og komme deg ut døren.

Hva er dine råd for en stressfri morgen?

Kommentarer
(Lest 232 ganger, 1 Lest i dag)

5 kommentarer

 • Abelone

  Hvis du gjør klar klær for en uke, regner jeg med at du har fullt skift i posen? Hva gjør du med halvbrukte klær som ikke er skitne? Går de tilbake i skapet? (Selv har vi en kurv på badet hvor vi hver kveld legger halvbrukte klær, men den har en tendens til å bare bli fullere og fullere. Ungene mine er store nok til å finne klær selv nå, så å la dem finne selv og ta på akkurat det de vil reduserer morgenstresset mitt)

  Samtidig som man sjekker kalenderen på kvelden, kan det være greit å se om man skal ta opp noe fra fryseren til middag. Jeg glemmer ofte det, en ting til jeg da må huske før jeg går og ting må tine i romtemperatur istedenfor i kjøleskapet.

 • Nånn Karin

  Hæ, ha vi har gode rutiner på alt det praktiske,men når hele familien skal ut klokken syv om morgenen, så kan jeg love deg at det kan bli stress allikevel. De som har egne vil jeg slår ofte til når man har tidspress ?? Vi kommer oftest tidsnok på jobb

 • Hege

  Det med å kegge frem klær i poser for en uke av gangen virker lite gjennomtenkt. For det første genererer det EKSTREMT mye klesvask. Større barn må ikke bytte en brukt bukse etter en dag. Det som er inntil kroppen ja, den ser jeg. Men en genser kan fint brukes fler dager. Og du som har 4 barn?! Det er jo over 1 maskin med bare klær om dagen.

  Jeg er helt på andre enden av skalaen. En bukse brukes gjerne 3-4-5 dager om den ikke er skitten. I tillegg prøver jeg så langt som mulig å farge-koordinere klærne til mine 2. Lyse klær på begge to i et par dager til maskin fylles. Kanskje ikke alle klær, men de fleste.

  Miljøvennlig er det hvertfall ikke! Og hva med været? Du har lagt frem bukse og det blir shortsvær…. Eller at divaen av en 8 åring ikke vil ha de klærne som er i posen?

  Mye enklere å gå i klesskapet om kvelden sammen med barnet og finne klær.

  Du som har så mange gode tips på bloggen din, dette ble vare rart ?

  • Fru Jacobsen

   Han på 1,5 kan så og si aldri bruke annet enn bodyen 2 ganger, hun på 4,5 er møkkete fra topp til tå hver dag nå som man ikke har regntøy eller dress på. Hun på 7 kan bruke enkelte ting flere dager. Og det samme med han på 8, men da kan man bare la være å bruke klærne i neste pose f. Eks.

   Jeg sjekker stort sett værmeldingen hver dag og det pleier å gå greit 🙂

   Om jeg går kvelden i forveien med min diva så er det ikke sikkert at hun vil ha det på dagen etter, så derfor legger jeg frem for henne. (Poseideen har jeg ikke brukt så lenge, men jeg så det på et Amerikansk foreldreprogram, men jeg vet ikke om jeg kommer til å fortsette med det da jeg får litt hetta av å ikke ha tellekanter i hyllene 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.