ANNONSE: Synnøves system giveaway

I dag har vi vært på farten hele dagen. Barnehagefrøkna måtte ha nye votter, også var det salg på dress til minstemann. Jeg kjøpte en for en ukes tid siden, og valgte å kjøpe en i et hakk større slik at han har den til neste år også. Synes den var så kul.

Så nå er jentene ferdig badet og i pysjen allerede, mens største har ligget på sofaen og sett film. Jeg tror de er ganske klare for helg nå. Og om litt skal vi lage taco. Det er fast hver Fredag her i huset. Og i vintermånedene MÅ jeg ha persimon i tacoen. Det er så godt med det søte mot det sterke.

Hva er din MUST i Fredagstacoen?

I kveld skal jeg sette opp en “slagplan” om rydding her i huset. Jeg begynte på boken til Synnøve Skarbø i julen : ” Synnøves system ” . Den er så motiverende. Og allerede før jul fjernet jeg en haug med skit fra skapene. Og nå på nyåret kjøpte vi oss nytt servise slik at det ble ryddigere inne i skapet også, og var mer matchende med andre ting i huset.

Den ene sjenken min er nå nesten helt tom, så den kan jeg egentlig kvitte meg med. Så nå skal jeg lage en plan, der jeg skal skrive hvilket rom som skal taes når. Også tenkte jeg at jeg skulle dele ut en til en heldig følger. Så hvis du ønsker deg denne må du klikke deg inn på bloggens facebookside for å se hva du må gjøre.

synnøves system

Synnøves system : 10 beste ryddetips!

1. Bytt ut store, klumpete kleshengere i tre eller plast med tynne stålhengere. Det sparer du enormt med plass på.

2. Slarkete støvletter kan skape kaos på skohylla, men hvis du stapper en halvlitersflaske ned i skaftet på dem, står de som ranke tinnsoldater.

3. Ikke bruk boden som en søppelplass. Bare lagre ting du vet du kommer til å bruke igjen.

4. Samle alt pålegget i en egen kurv i kjøleskapet, så har du alt på ett sted, og du slipper å gå mange runder når du skal dekke på til frokost.

5. Lur måte å oppbevare sengetøyet ditt på: Lagre sengesettet inne i det ene putevaret som hører til. Da finner du alt du trenger med en gang og slipper å rote rundt i skapet etter alt som matcher.

6. Du trenger ikke kjøpe fancy kurver eller bokser til oppbevaring, helt ordinære skoesker funker akkurat like bra til å sortere alt mulig i. Og siden de er så firkanta og stive i pappen, kan du bruke dem som skuffeinndelere i kommoden.

7. En knaggrekke på veggen kan brukes til veldig mye mer enn bare jakker eller vesker. Hva med å henge opp smykker, sykkelhjelmer, sko eller solbriller?

8. Har du en skuff på badet? Legg et bestikkinnlegg i skuffen, og legg tannbørstene og tannkremene dine her i stedet for å la de stå i et udelikat tannglass på vasken.

9. Bruk vakuumposer til å lagre vinterklærne, dyner eller andre store ting i. Sug ut lufta med en støvsuger, og du får dobbelt så god plass.

10. Men viktigst av alt: Slutt å kjøpe ting du ikke er brennsikker på at du kommer til å trenge eller ha glede av.

Vil du vinne boken Synnøves System?

Kommentarer
(Lest 286 ganger, 1 Lest i dag)

Comments

 1. louiseslilleverden

  Jeg er en systemfreak så det meste har sin egen plass faktisk. Jeg er ikke veldig fan av taco og i dag har jeg endelig fått overtalt de andre til pizza. Om jeg skal spise taco så må jeg ha creme fraiche.

  1. Post
   Author
 2. Magnhild

  Noen av de rådene synes jeg var upraktiske, som f. eks å legge dynetrekk inni putevar, da blir det bare skrukker.

  Tynne metallhengere duger ikke til henge tunge ting på, de tåler såvidt en skjorte.

  Men å vakuumpakket dyner og puter sted jeg var veldig smart, de tar mye plass

  1. Post
   Author
   Fru Jacobsen

   Jeg gjør motsatt og legger putetrekkene inne i dynetrekket når dynetrekket er ferdig brettet 🙂

   Også bruker jeg plasthengere som er relativt smale 🙂

 3. Abelone

  Jeg leste også den boka i jula, rett etter å ha lest den nyeste til Marie kondo. Liker Synnøves tilnærming til rom og praktisk tips, men er også endel jeg er uenig i. Tanken på å spise middag med åpen oppvaskmaskin får meg til å grøsse. Å rydde benken før middagen blir servert er greit dersom du har noe som skal stå og putre, men det har man jo ikke alltid. Og hvorfor er det så strengt forbudt med et enslig kunstglass eller en ordinær stein? Kjente jeg ble trassig av den lista, jeg vil bestemme selv hva jeg blir lykkelig av.

  1. Post
   Author
   Fru Jacobsen

   Enig med deg ❤️ Og derfor bruker jeg den bare som verktøy og ikke slavisk. Men for å få tips og råd til å planlegge min egen ryddesjau ?? Jeg spiser IKKE med oppvaskmaskinen åpen ?

 4. Skogfrue

  Jeg sliter litt med å skjønne hvorfor det er mer delikat med tannbørster i en bestikkholder enn i et glass, men ok. 😀 Det var noen gode tips der, og det inspirerte meg nå. Det er lørdag morgen, og lørdag er rydde- og vaskedagen min! Gleder meg til jeg kan sette meg ned med ei bok og litt sjokolade etterpå! 🙂

  Persimon i taco? DET har jeg aldri prøvd før, men det høres skikkelig digg ut! 🙂

  1. Post
   Author
   Fru Jacobsen

   Haha, er vel fordi bestikkholderen skulle ligge i en skuff, så du slipper glasset på vasken. Jeg har ikke skuff, så det står i glass i skapet 😉

   Kos deg med rydde og vaskedag (gleder meg til jeg får gjort noe i mer enn 10 min før minsten roper på mamma eller gjør bøll).

   Og ikke minst nyt boken og sjokoladen.

   Persimon i taco er fantastisk godt og et must mens det er persimon sesong ❤️

 5. Silje L

  ååhh ja jeg øsnker og vinne. trenger desperat litt mer orden her, selv om jeg har mye systemer kunne jeg trengt litt inspo 😀

 6. Monica BJ

  Jeg fikk boka i sommer, men har så mye pensum å lese, at denne har ikke blitt prioritert. Jeg legger stadig planer for rydding, men klarer ikke hold de mer enn noen uker av gangen. Men tips er alltid kjekt å få =)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.