Takk for et herlig 2013

Da er jammen dette året unnagjort også, og vi ser frem mot nok et innholdsrikt år. Og jeg kjenner at jeg er spent på hva året vil bringe med seg. Så nå tenkte jeg at jeg skulle ta dere med tilbake til da dette året startet, slik at dere kan få se det som var høydepunktene for meg 🙂

Januar 2013:

Når halve måneden var gått våknet jeg til en utrolig herlig overraskelse, jeg, lille jeg var nominert til årets mest inspirerende mammablogg hos foreldremanualen. Jeg vant selvsagt ikke, det er jeg absolutt ikke stor nok blogg til, men det var så utrolig gøy å bare være nominert. Det at man selv ser at bloggen er verdsatt og at det man skriver er til glede og inspirasjon for andre er en helt fantastisk følelse. Tusen takk til alle dere som leser bloggen min 🙂

I slutten av måneden skrev jeg noen tanker om det å ha vært mamma til hele FIRE år, jeg synes den tiden har gått så fort. Og nå er han snart 5 år.

Februar 2013:

I Februar trippet jeg og jeg var såå klar for å få Karoline ut av magen og i armene mine,  det var tungt og med kontroller på sykehuset ukentlig pga svangerskapsdiabetes og oppfølging så synes jeg det hele ble ekstra tungt og jeg klarte ikke helt å kose meg med svangerskapet på slutten, jeg engstet meg for absolutt alt. Jeg skrev dette innlegget om fødebagen. 

Jeg ble intervjuet for første gang om valget vi har tatt om at jeg er hjemme med ungene, av bloggen En familie, En inntekt. Spennende og skummelt på samme tid. Og jeg visste at det kom til å komme noen surmagede kommentarer, men synes allikevel at det var en god erfaring å ta med seg 🙂

På facebooksiden til bloggen ble det heftig diskusjon, og til dels skittkasting da jeg skrev på veggen at jeg var glad for at jeg slapp å ta det valget med å sende ungene i barnehagen som 1 åringer etter å ha sett en dokumentar på tv den kvelden. Det var absolutt ikke noe vondt ment mot noen, KUN at jeg var glad for at JEG slapp det valget.

Min hjertesak er barn som ikke har det så bra, og ekstra engasjert blir jeg når det omhandler lille Kristoffer, da jeg er vokst opp like ved der han bodde og det er et lite sted hvor alle kjenner alle. Så når de hadde en støttekampanje var jeg ikke sen om å røre sammen et innlegg. 

Jeg irriterte meg også grønn over at Norgesgruppen laget et eget matvare merke som er rettet mot barn, for det første er ikke reklame rettet mot barn lov i Norge, men siden det er matvarer er det visst et smutthull og det er jo klart at barne vil ha pølse med bilde av en gutt på enn vanlig servelat som koster halve prisen, mesteparten av maten er ikke god en gang, men jeg har funnet ut i ettertid at fiskefigurene (fiskepinnene) er ganske gode allikvel.

Mars 2013:

Mars er preget at “tomme” innlegg, jeg var så sliten og fødeklar at det ble ikke så mye blogging. Men jeg fikk lest boken Beklager, jeg må være mamma.  Jeg er så heldig at jeg har møtt denne flotte damen som skriver mammadamen bloggen og som har skrevet denne boken og hun er tvers igjennom god.

28. Mars kom endelig Karoline til oss, da hadde jeg vært på shopping og jordmorkontroll dagen i forveien med 3-5 minutter mellom riene. De var jo ikke sååå vonde. Haha.. Da snakker man tredjegangsfødende.

2013-07-03 17.59.47-2

April 2013:

April ble starten på et nytt bloggkapittel for meg, for da ble bloggen min en del av Familieprat, og jeg ble kjent med masse nye mennesker, og det syntes jeg var så koselig 🙂

Det var veldig lite blogging i April for da prioriterte jeg å bli kjent med den lille vakre jenta vår, og vi var sammen som en familie mye av tiden. Men jeg kom med et tips til nybakte og ammende mødre. 

Mai 2013:

I mai tok bloggingen seg opp igjen og jeg tipset om bruk av fenikkelte til babyer med magevondt og jeg skrev et innlegg om hvordan det var å ha brystbetennelse med 40 i feber. 

Jeg skrev et lite innlegg om hvordan det er å ha med seg en nysgjerrig 4 åring på bussen og på 4 års kontroll, og hva man kan finne på med ungene når det er regntunge dager og det eneste som duger er skikkelig regntøy.

I tillegg la jeg ut en oppfordring om å be Bente, som skriver bloggen Mammas Bakeri, melde seg på sesong 2 av hele norge baker. Og jammen var hun ikke å se i Kakekrigen på FEM. Det var utrolig gøy å se på 🙂

Juni 2013:

Jeg skrev et innlegg med 12 ting du kanskje ikke visste om meg, har du ikke lest det finner du det her, kanskje du lærer mer om meg?

Jeg hev meg på bølgen og kjøpte slushymaker til ungene, og jeg kan fortsatt med hånden på hjertet si at dette er en av de smarteste tingene vi har investert i.

Vi hadde dåp for Karoline, og jeg la ut noen bilder for å inspirere til dåpsbord/konfirmasjonsbord eller generellt sommerfestbord. Jeg ble veldig fonøyd selv, og det var nøye planlagt alt sammen.

husmo1

Juli 2013:

I Juli ble jeg kontaktet av nettavisen, fordi flere store gründere i Norge mente at kvinner får komme seg ut i arbeidslivet og at dette var vår plikt. Så derfor ønsket de et intervju med meg fordi jeg har valgt akkurat det motsatte. Du kan lese hele intervjuet her.

Siden vi hadde en liten baby og to barn til ville jeg ikke reise på noen stor ferie i år, så derfor falt valget på å dra på mange småturer i nærområdet, slik at de to store skulle få mange minner fra sommeren som de tar med seg i de små hjertene sine. Jeg tipset blant annet om Teknisk museum og Vigelandsparken. 

På tampen av Juli kom jeg også med mine tips til hva man bør ha til barna i barnehagen, siden jeg selv har jobbet i barnehagen. I tillegg fikk jeg endel innspill fra dere herlige lesere.

August 2013:

Jeg skrev et innlegg etterspurt fra flere lesere, om det å være hjemmemamma til tre. Mye tanker og følelser er det rundt det hele.

Jeg laget et topp 10 liste over hva man trenger til babyen om høsten.

Etter en del stygge saker i media ang Barnevernet, skrev jeg et innlegg om mine tanker rundt det hele og jeg fikk en del hissige kommentarer på mail og i kommentarfeltet om at de ikke delte mitt syn og at jeg heller ikke burde se på barnevernet på den måten. Men barnevernet er faktisk ikke feilfrie de heller, selv om man liker å tro det.

September 2013:

Denne måneden skrev jeg litt om våre rutiner med tre barn i hus.

Jeg skrev litt rundt det å ha svangerskapsdiabetes, og la ved litt informasjon om det slik at flere kan finne frem til det for  man føler seg ganske alene og må finne en del informasjon selv. Og siden jeg har vært igjennom det ville jeg dele litt. Om dere vil vite mer er dette noe jeg godt kan skrive mer om.

Jeg leste boken Hyperpubertet skrevet av Vera Michaelsen som sikkert flere husker fra bla God Elg på NRK. En bok jeg varmt anbefaler for alle som har barn. Og det var så mye som var som å gå tilbake til da jeg selv var yngre. Jeg ble selv mobbet i mange år, så dette er noe jeg brenne for og vil bekjempe.

Jeg delte også litt kjøkkeninteriør-inspirasjon, etter å ha gitt kjøkkenet en makeover.

meg2

Oktober 2013:

Jeg hadde en etterlengtet bli ny dag med en frisørlærling og jeg ble strålende fornøyd.

Jeg kastet meg med i dansen og hev meg på Susannes kampanje mot reservasjonsretten.

Jeg ble nok en gang intervjuet av Nettavisen, denne gangen angående statsbudsjettet til de rødgrønne, hvor de kalte meg taper. Jeg synes ikke teksten og overskriften hang sammen, og herlige Marte var heldigvis enig med meg at det ikke var helt god presseetikk, og at det var på kanten til mobbing. Det var flere som reagerte på overskriften.

November 2013:

November gikk mest til å  planlegge kalenderen jeg skulle ha på bloggen, og jobbe med en del design.

Jeg skrev også et lite innlegg om Kristian som hadde en telefonsamtale med vennebyen i et dusjhåndtak på BAUHAUS.

Nok en gang var jeg på avisenes “lepper”, da jeg kom i familieselskap ropte nevøen vår til meg at han snart måtte ha autografen for jeg var jo vg kjendis og greier. Jeg skjønte fint lite og han fikk sendt meg en link. Og jaggu var mitt blide åsyn å se nok en gang, denne gangen i en litt mer positiv setting enn forrige gang 🙂

Jeg skrev et innlegg om foreldre som konkurrerer om så og si alt. Det være seg om barnet kan krype eller gå eller at det er om å gjøre å ha den babyen som slutter med bleie først eller er baby lengst.

Vi fikk endelig drømmevognen i hus, en TFK Joggster Twist. 

Desember 2013:

I Desember ble det mye kalender, og jeg vet ikke helt om hva jeg synes enda. Ble kanskje litt mye med premier hver eneste dag, kanskje heller ha 4 store premier som trekkes en gang i uken heller? Jeg får se, er jo så koselig å gi bort noe til dere også og jeg skulle ønske jeg kunne gitt noe til hver og en av dere.

Jeg delte mitt nyttårsforsett som jeg skal gjennomføre sammen med to andre bloggere, og jeg var litt mer personlig enn det jeg pleier. Men det virker som det er disse innleggene som fenger mest, og jeg kan love det kommer mer av denne sorten fremover 🙂

Bloggen har vokst seg større enn jeg kunne tenkt meg i løpet av det siste året, og jeg er så takknemlig. Det er dere som leser bloggen min som gjør at jeg får de mulighetene jeg har fått, og som gjør at en av mine store drømmer kan skimtes i det fjerne og at jeg endelig kan få lov til å holde på med det jeg har aller mest lyst til.

Jeg er blitt så glad i alle dere som leser, om dere kommenterer eller ikke er jeg likefullt glad i hver og en av dere for at dere tar dere tid til å lese mine skriblerier, og dele det dere liker videre til venner og bekjente.

Jeg gleder meg til å ta fatt på 2014, og nok en reise gjennom et år sammen med dere.

Håper dere fortsatt vil følge med.

Og godt nyttår til alle dere der ute om leser bloggen fast eller som plutselig bare falt innom. Ha en fantastisk feiring i morgen 🙂

Kommentarer
(Lest 98 ganger, 1 Lest i dag)

One thought on “Takk for et herlig 2013

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.