Barn og utvikling

Tilbud om plass i barnehage

I September satte vi Kristian på venteliste til plass i barnehagen, og siden vi allerede hadde kommet til hovedopptaket i barnehagene tenkte jeg at vi ikke fikk plass før til høsten. Og har egentlig gått å ventet på brev med startdato i August.

Og i  går kom det brev fra kommunen, med plass fra 1. April!! Jeg har jo lenge tenkt på at han snart skal starte i barnehage og han har gledet seg veldig til å endelig få begynne.

bhg

I det jeg leste brevet, noe jeg sikkert gjorde 20 ganger i går, var det som om realiteten slo meg rett i bakken. Det er jo ingen tvil om at når man er hjemmemamma går dagene litt i sus og dus innimellom, og man MÅ ikke noe og det er ikke hver dag man SKAL noe heller. Men nå blir det en helt annen rutine, Kristian skal i bhg. Dette blir utrolig spennende, og mor kjenner nervene smyger seg på.

Etter å ha hatt utrolig vonde år på skolen, og noe på hjemmefronten blant barna i gaten, er jeg livredd at ungene skal bli mobbet eller utstøtt.  Og jeg må ærlig innrømme at jeg hater å skulle gi fra meg kontrollen og la andre ha ansvaret for mitt barn. Men han gleder seg og håper det var i dag han skulle begynne.

Så i går fant vi frem barnehagesekken og kjøpte matbokser som han skal ha i barnehagen. Så i morgen blir det å ringe for å avtale et besøk i bhg før han begynner.

Og mor må lete frem listen med ting man trenger til barnehagestart og gå gjennom for å se hva vi har og hva vi trenger 🙂

Hvor gammel var barnet/barna dine når de begynte i barnehagen? Har du noen gode tips/triks til en fersk barnehagemamma? 

Kommentarer
(Lest 88 ganger, 1 Lest i dag)
Tagged ,

8 thoughts on “Tilbud om plass i barnehage

 1. Storesøster var 2 år og mnd og tvillingene 2 år.
  Mitt beste tips er å ta tilvenningen som den kommer. Snakk om barnehagen før han skal begynne (Karsten og Petra bøkene er kjekke) og om du selv er skepisk eller bekymret så prøv å legg den delen igjen hjemme så det ikke smitter over på han 🙂

  1. Ja, jeg viser ikke det til han. Og han har vært der mange ganger å lekt ute, så han er så klar som det kan få blitt. Og snakker om barnehagen gjør vi masse. Han er med på å finne frem sekken sin, han fikk velge matbokser o.l. 🙂

 2. Han kommer til å elske det! Skal han gå i bhg i nærheten av skolen sin sånn at han kan bli kjent med noen av klassekameratene? Cayla elsker det og blir både drevet og inspirert av de andre barna – hun elsker de voksene og det å kunne lære å ta imot og godta informasjon og oppgaver fra andre voksene er noe jeg virkelig setter pris på 🙂
  For oss har bhg gitt utrolig mye positivt for hele familien og rutinen er noe av det barna virkelig har hatt godt av – mine er lykkeligere og mer stabile med den rutinen og forutsigbarheten som følger av bhg. De foretrekker å bli levert tidlig – til frokost – så de får starte dagen sammen med de fleste andre, sånn at de får være med på leken i grupper fra starten. Om vi leverer senere blir det litt vanskeligere for eldste å “komme inn” i leken – men heldigvis har vi gode voksne som også klarer av integreringen fint 🙂 Det kommer til å gå kjempebra!

  1. Ja, det er barnehagen rett ved siden av skolen han skal gå på. Og han går på fotball med flere av de som er i barnehagen. Så dette blir spennende.

   Tenkte å levere han rett etter frokosten i bhg er ferdig, også hente han etter fruktmåltidet 🙂

 3. Spennende både for mor og sønn dette. Og kjenner så godt til følelsen. Det er utvilsomt veldig vanskelig å skulle gi slipp, og barnehagestart er jo første hinderet vi må over. Husker godt når mine to begynte i barnehagen. Det blir nok like ille med Kristoffer, siden han skal være hjemme til han er neste tre. Men jeg er veldig glad for at vi kjenner barnehagen og de som jo ber der veldig godt. Lurt med både ett og ti besøk for start. Da blir de godt kjent, og det er trygt både for han og deg!

 4. Det kommer nok til å gå superfint!!
  Min datter begynte i bhg når hun var 13 mnd og har stort sett hatt det fint. I starten ble hun ett “mobbeoffer” fordi hun ikke sa ifra om noen ting. Barna kunne ta fra henne hva de ville og gjøre hva de ville med henne uten at hun gjorde motstand så hun ble ett lett bytte. Takket være gode pedagoger i barnehagen ble dette oppfattet raskt og hun har i ettertid ikke hatt noe problem med det:) Tror det beste du kan gjøre for å få en god barnehagestart til ungen din er å ha med nok gode klær slik at han ikke fryser når han er ute, ha god dialog med personalet og være positiv til han ang barnehagestart 🙂 Resten ordner seg selv!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.