Tips til å øke melkeproduksjonen

Hvordan kan jeg få opp melkeproduksjonen? Dette er et spørsmål som går igjen i de ulike ammegruppene på internett. Og jeg er ganske sikker på at de fleste ammende mødre har googlet dette. Og blitt like frustrert som de var før de begynte.

melkeproduksjonen

Som nybakt mor får man velmenende råd fra den eldre garde om man vil eller ikke. Og noen av rådene har gjerne gått utpå dato for 40 år siden.

Som ammende er den største bekymringen om man har melk nok, er den næringsrik nok, og har barnet ok sugetak. Og jeg vil gjerne dele mine råd med dere der ute, hvordan jeg holder på melken.

FRU JACOBSENS TIPS TIL Å ØKE MELKEPRODUKSJONEN

Havregryn til frokost

Spis havregryn til frokost (eller lunsj) hver dag. Jeg er usikker på helt hvorfor, men jeg merker stor forskjell på de dagene jeg ikke spiser det, og de dagene jeg spiser det på melkemengden.

Fennikel te

Til de to første sverget jeg til amme te, men jeg synes ikke den smaker godt, eller at den gir så mye effekt. Mens Fennikel te merket jeg forskjell allerede etter kopp nr 2. Fennikel løser opp luftboblene i magen slik at babyen lettere får ut raper, og promper. I tillegg hjelper den til med å få fart på utdrivningsrefleksen, så melken renner lettere og babyen trenger ikke jobbe like hardt. Og dermed suger babyen mer effektivt og produksjonen øker.

Drikk VANN

Når man ammer svetter man mer, og babyen drikker ca 750 ml i løpet av døgnet pluss/minus. Og denne vesken må erstattes på et vis, og det gjør du ved å drikke masse vann. Jeg vil anbefale 8 glass om dagen. Har du ikke nok væske i kroppen, så stopper det meste litt opp. Og melkeproduksjonen klarer ikke holde seg oppe.

Spis sunt, men variert

Noen babyer reagerer tilsynelatende på hva mor spiser, men en forskningsrapport tilbakeviser at mors kosthold har så mye å si. Men å spise sunt og variert er bra for alle. Men du skal ikke slutte å unne deg noe godt uansett.

Slapp av og legg til ofte

Er det noe som hemmer melkeproduksjonen så er det stress, og det blir man om man hele tiden tenker at man ikke har nok melk. Stress ned, ta en ekstra blund når babyen sover, ligg hud mot hud og slapp helt av. De fleste som har nok mat når babyen er 1 måned, har nok videre også. Men det krever amming ofte.

Det er masse bra hjelp å få på Ammehjelpen, og på Ammegruppen på facebook.

Men husk alltid:

MAMMING ER VIKTIGERE ENN AMMING!!

Kommentarer
(Lest 694 ganger, 1 Lest i dag)

2 thoughts on “Tips til å øke melkeproduksjonen

  1. Flott post! Det å slappe av er nok det aller beste tipset. Det er ikke vits i å stresse om man har nok melk eller ikke. Legg deg ned og amm, amm, amm. Slapp av melken kommer. Og det verste man gjør er kanskje å følge den gamle tretimersregelen. La babyen spise så ofte den ønsker selv.

  2. Den med stress er jeg helt med på. Men eldste fikk jeg jo ikke amme mer enn rett etter hun ble født, etter det var det altfor mye styr rundt meg rett og slett. men nummer to var jeg stresse for hva andre skulle mene om min amming, mens med Kris (nummer tre) var jeg helt avslappa og rolig, jeg brukte nærmest ammingen som et avbrekk i hverdagen. Og han har jeg amma i 2,5 år. Fullamma i nesten 8 mnd. Nå har vi vært puppefri i en uke, og det går faktisk overraskende fint. Selvom det kjennes ut som om jeg har tatt silikon.. hihi..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.