Aktiviteter for barn, DIY, Høytider

Tips til å gjøre nyttårsaften gøy for liten og stor

Etter å ha lest innlegget til Småbarnsforeldre med 10 aktiviteter til en barnevennlig nyttårsaften, googlet jeg litt og kom frem til noen fler som vi skal gjøre på nyttårsaften her. Kanskje får du noen gode ideer, eller litt inspirasjon, for vi vet alle at som liten er det til tider ganske lenge å vente på at klokken skal bikke 00.00 🙂

1. Lag en ballong nedteller.

Blås opp 12 ballonger og heng de i en snor. Og får hver time som går fra 12.00 – 24.00 så får de smelle en ballong.

2. Nedtellings-poser:

Å smelle en ballong går fort, og det er visuellt hvor lenge det er igjen å vente, men tiden i mellom kan være laaang. Så hvorfor ikke lage “nedtellingsposer” med ulike aktiviteter, snacks o.l. Heng gjerne posene i sammenheng med ballongene.

Tips til aktiviteter i posen: 

* Bake :

Boller, kjeks, rundstykker, kake eller likende. Uansett hva pynt de fargerikt og del med en nabo, eller bare gjestene som kommer på besøk.

* Pedikyr/Manikyr:

Dette er nok mest for jentene, og de synes det er sååå gøy 🙂

* Pynte festbordet:

La ungene hjelpe til med å legge på pynt, dekke på askjetter, o.l

* Se en film dere ikke har sett før.

Kanskje barna har en ny film de ikke har sett enda? Sett på filmen, med litt snacks (popcorn, potetgull, grønnsaksstaver, frukt o.l.) og puter og pledd på gulvet.

* Spille spill.

Finn frem Ludo, Stigespill, yatzy, Uno, gjetthvem o.l.

* Les en bok.

La ungene få velge en bok dere kan lese.

* Male på snø:

Fyll spruteflasker med vann og konditorfarge. Kle på dere og gå ut for å male snøen.

* Lage nyttårsbilder:

Finn frem sorte ark, farger, klistermerker o.l. og lag egne “fyrverkeri” på arkene.

* Smell posen:

Det er ikke så mange steder som man finner piñata nå som det er bare 2 dager igjen, men fyll en brødpose til hver av ungene med litt snop, blås opp posen og la de slå løs med en stekespade eller liknende til de får hull på den.

* Skattejakt:

Gjem en skatt og lag et kart, så sender du ungene på skattejakt. Enten inne eller ute med hodelykt på. I skatten kan det være: smellbonboner, fløyter, partyhatter, rødbrus/barnechampagne, en liten gave til dem hver, og en cd med musikk.

* Dansefest: 

Sett på Hits for Kids på spotify, eller en spilleliste du har laget og dans med ungene. Da får de ut litt overskuddsenergi som barn gjerne får på dager som dette.

* Perlekjede: 

Finn frem hyssing, og HAMA perler eller treperler og lag fine smykker.

3. Bobleplastfyrverkeri:

Noen barn synes det er skummelt med raketter og alt bråket de lager. Da setter dere på partymusikk, og taper fast bobleplast til gulvet med maskeringstape. Når klokken slår midnatt hopper dere opp og ned på bobleplasten. Kjempe gøy!!

4. Fargelegge bilder:

Gå inn HER og print ut morsomme nyttårstegninger til å fargelegge eller andre tegninger.

5. Fyll ut Nyttårsminner-ark og samle de i en mappe til ungene blir store:

nyttårsaften

Klikk på bildet for å få den i A4 format, last ned, print ut til alle og fyll ut  🙂 Eller på denne linken for PDF.

6. Morrobilder:

Finn frem en gammel hatt, høyeheler, bestemors gamle pelskåpe. Bestefars dressjakke, smykker  o.l. Og ta morsomme bilder av hverandre. Om noen gjør dette del gjerne noen på instagram eller snapchat med  meg. Jeg heter @frujacobsenno eller tagg : #nyttaarmedfrujacobsen så kanskje jeg deler ditt bilde på nyåret (jeg spør først).

7. Dansemaraton:

Skru på favoritt musikken og rist løs på dansegulvet. God trening, gøy og man får tiden til å gå.

8. Gå en tur:

Det er mye snop, mat og stillesitting i julen. Hva med å gå en tur? Enten på dagen eller etter middagen? Ta med en lommelykt og legg på tur. Ungene mine elsker å leke med lommelykt ute.

9. Se en film:

Fikk barna en ny DVD til jul? Eller kanskje dere har Netflix, Viaplay eller Altibox? Lei en film og slapp helt av. Det går også en del filmer på TV på nyttårsaften.

10. Spill TV spill:

Det finnes masse fine spill på Playstation eller Nintendo f.eks. Hva med en runde Singstar, Buzz eller ete annet spill. Den som vinner flest ganger få en premie?

11. Knuse pepperkakehus:

En av tradisjonene jeg husker best fra jeg var liten er at vi knuste pepperkakehuset etter middagen. Den er like bankers som riskremen etter julemiddagen 🙂

Da gjenstår bare å ønske dere alle et riktig godt nyttår. Og jeg blir veldig glad om du deler dette videre med andre som skal feire nyttår sammen med barn. 

Kommentarer
(Lest 11 302 ganger, 1 Lest i dag)
Tagged , , , ,

4 thoughts on “Tips til å gjøre nyttårsaften gøy for liten og stor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.