Utbrent hjemmemamma = Sliten kjærring!

Her om dagen stod jeg foran speilet på badet, og jeg lurte på hvem i alle dager jeg så i speilet? Det var noen som stirret tilbake på meg, men det var ikke meg. Eller det var ikke den meg jeg trodde.

Jeg stod lenge å stirret dypt inn i de mørke blå øynene, mens jeg til stadighet lot blikket gli mot kråkereiret på toppen av hodet, maskaraen som så vidt henger på etter 3 dager, og et ansikt som vitner om for lite søvn, for lite vann, for lite riktig næring, for lite rutiner og alt for mange søskenkrangler. Og jeg er sikker på at rynkene rundt munnen og øynene kommer av for mye hysjing og for mange morske fjes. Det var jo ikke sånn det skulle bli å være hjemmemamma?

Jeg skulle være på topp med alt ha god og næringsrik middag på bordet hver dag, jeg skulle være ordentlig i klærne og ha et hjem som var stilrent og ryddig. Men sånn ble det overhodet ikke?! Bortsett fra middagen så er det meste totalt annerledes, og mannens store tskjorter og joggebukser er hverdagsantrekket nok en gang .

Og jeg tenker stille for meg selv at dette er virkelig ikke den jeg vil være, jeg vil tilbake til å trives  med meg selv, være blid, ha overskudd og være morsom. Jeg vil kle meg skikkelig og gjerne komme ned i en normal størrelse.

Bildet er lånt her. 

Når mor er sliten og utbrent så er hele huset på hodet, og det påvirker jaggu humøret til hele huset. Ja, jeg har valgt dette livet selv, men jeg har da ikke valgt å bli utbrent. Etter å ha googlet litt så ser jeg at det er ganske lett å bli det i og med at dagene går mye i det samme, og man blir rett og slett utrolig sliten av å snakke kun med barna og svar på 450 000 spørsmål hver dag. Man skal komme med nye svar og tilfredsstillende svar hver gang og det er neimen ikke enkelt.

Så når jeg så meg selv i speilet og så denne sure kjærringa stirre  meg i senk tilbake, og vitnet om at jeg rett og slett har forfalt de siste årene, så er det på tide å ta skjeen i en annen hånd. Så er du utbrent og sliten av mammatilværelsen så anbefaler jeg deg å lese videre.

Få rutiner!! 

Legg deg tidlig og stå opp til ca samme tid hver dag. Om du legger deg kl 23. Så har du faktisk fått 7 timer søvn når ungene synes det er på tide å starte dagen kl 06.00. Gå rett på badet og ta på deg klær og sminke før du starter dagen. Ungene tåler å vente 15 minutter på frokosten, med å se på barnetv.

Les bøker!!

Ikke barnebøker, mitt barn fra a-å, forstå barnet ditt eller liknende, men krim bøker, romaner eller hva som helst du liker. Du kan blant annet abonnere på bokserier på norskeserier.no

Hør på musikk!!

For meg er det viktig å ha P4 på inne på kjøkkenet, ungene har hver sin CD spiller så de får spille akkurat hva de vil der, men i kjøkkenet/stuen så spilles voksenmusikk. Men ungene synes det er STOR stas når mor synger og danser etter, da skal de gjerne herme og det blir en koselig stund for alle sammen.

Begynn å trene!!

Jeg var flink en stund, men nå som ryggen er helt på tur så kan jeg går 10 minutter på elipsemaskinen, og ca 30 min ute med barnevogn. Men det øker for hver uke, så jeg håper at jeg er back in buisness ganske snart. Det er viktig med en sterk kropp når man bærer og løfter mye hver dag.

Ha en meg-kveld i uken. 

Lås deg inne på badet etter at ungene er i seng ta en varm dusj eller et varmt bad, få av pelsen på leggene og ugresset vekk under armene. Lag deg ansiktsmaske, ta hårkur, lakk neglene på hender og føtter, smør inn hele kroppen med god krem og kryp under dyna med en god bok når du er ferdig.

Sørg for orden rundt deg. 

Pass på at ungene rydder opp lekene etter seg før de  legger seg, brett pleddene pent og sett oppvasken i oppvaskmaskinen slik at du slipper å møte den i det du står opp. Kjør en klesvask eller 2 om dagen slik at det ikke hoper seg opp hauger med klær.

Kjærestetid.

Finn frem brettspill, kortspill og lag en sunn og god kveldsmat. Skru av tv og ha en god samtale sammen minst en gang i uken. Kanskje gi hverandre litt masasje, og hvem vet hva det kan føre til 😉

Senk kravene. 

Det må ikke være strøkent til en hver tid. Ungene kommer ikke til å huske om det var flekker på kjøkkengulvet, eller om du kunne gått på vinduet uten å se det. Det barna husker er hvordan mamma du var, og om du fyller tiden med ting du ikke liker er den mammaen de husker og det vil du ikke?

Ta opp kontakten med venninner. 

Jeg kjenner ingen her vi bor, men jeg har blitt kjent med noen gjennom bloggingen og jeg kjenner at jeg gleder meg til å møte disse flotte damene i real life. Jeg skal også begynner på trillegruppe når Storesøster begynner i bhg i Mai.  Jeg har møtt en gjeng herlige damer gjennom familieprat også, og det er så koselig å treffe de og ha fått nye venninner.

Så nå skal denne mammaen få sving på seg og få seg en opptur og forhåpentligvis ser den personen i speilet snart litt mer ut som en jeg vil se ut som selv 😉

me1

Jeg vil føle meg like bra som jeg gjorde her igjen 🙂 

Hva er ditt beste tips når du føler deg utslitt? 

Kommentarer
(Lest 702 ganger, 1 Lest i dag)

15 thoughts on “Utbrent hjemmemamma = Sliten kjærring!

   1. Jeg tror ikke du ser selv alt hva du får til i din hektiske hverdag. Bare det å ta seg av tre så små barn er for meg en heltedåd. Du sier aldri “nei” til noen og du er alltid tilgjengelig både for familien din og for jobben din i Familieprat. Du er hyggelig samtidig som du har bein i nesa. Dere har liten avlastning når det gjelder barna, men du klager aldri. Å innrømme at du også blir sliten syns jeg faktisk er litt godt å høre. Ikke fordi jeg syns det er bra at du er sliten, tvert i mot, men fordi du tør innrømme at det ikke alltid er like fint å være hjemmemamma. Jeg hører du sier at du gjerne vil gå ned i vekt, men jeg syns faktisk (nå er jeg helt ærlig her) at du kler hver kg du har. Jeg digger deg, Fru Jacobsen!

 1. Jeg er glad i å lese bøker, men ble lite av det mens barna var små. Etter at jeg begynte å lese bøker digitalt ble det imidlertid lettere, for hadde jeg fem minutter uten noe å gjøre var det bare å finne fram boka på mobilen. Men det er fort å bli så oppslukt at man ikke har lyst til å legge den fra seg 😉 Ellers slår jeg gjerne et slag for biblioteket. Jeg har blitt glad i å bestille bøkene jeg vil ha på forhånd slik at jeg bare kan hente dem, men ungene stortrives også på biblioteket og vil gjerne være der leeeeeeeeeenge. Da kan man jo slå seg ned å lese litt mens de leker der.

  En hel meg-kveld synes jeg jeg er vanskelig å få til. En 10-minutter om kvelden etter at ungene har lagt seg er lettere. Utrolig hva man rekker på 10 minutter. Men jeg er egentlig for dårlig til å gjøre det også. Er ikke det litt typisk oss mødre?

  Det er slitsomt mens barna er små, men det blir lettere! Og snart er sikkert mamma det teiteste som finnes. Best å nyte tiden nå! 🙂

  God påske!

  1. Hmmm, jeg har faktisk ikke lest en digital bok enda, annet enn for ungene 😉 Men jeg liker best papirversjonen 😉 hehe… Nei, det blir skjelden en hel kveld, men en god og varm dusj når stuen og kjøkkenet er ryddig og smøre seg med en god krem synes jeg er godt. Tar kanskje max 30 min, men jeg får en del mer energi av det 😉

 2. Som hjemmemamma til tre barn og med spire i magen, vet jeg hvor utbrent man kan bli. Selv om vi har rutiner på alt og mannen og jeg har kjæreste tid hver kveld så blir man så utrolig lei av å gjenta seg selv hele tiden. Det er er alltid denne oppvasken.. alltid barn som krangler.. alltid noen som må tørkes i stompen eller få ny bleie.. alltid hysje når minsten skal sove.. det er det samme hver bidige dag!! Jeg har på ingen måte tid eller ork til å trene eller å ta et langt bad. Men hver ettermiddag når jeg er borte fra de den lille timen jeg er på jobb så savner jeg de og vet at jeg ikke ville byttet bort dette livet med noe annet. Det vil bli lettere når ungene blir større.

  1. Hehe, ja det kan bli mye gjentagelse gjennom et år. Så de få gangene i året vi får gått på restaurant eller funnet på noe utenfor huset uten barn er kjærkomment 🙂

   Kjenner til den, for når vi endelig er alene så tenker vi jo på de hele tiden 😉

 3. Så bra du er såpass at du greier å dra deg selv ut av en slik nedtur. Noen dager er bare helt pyton, mens andre dager greier man å få såpass overblikk at man greier å ta et steg i riktig retning. Etter permisjon nummer to på to år, kjenner jeg meg igjen. Nå begynner virkelig behovet for venninnetid å komme. Tid til å få tatt legger, hårkur, ansiktsmaske og prøve å finne de myke føttene igjen. Det er de to tipsene jeg virkelig skal ta tak i selv. Og så må jeg virkelig bli flinkere til å ta oppvask og slikt på kvelden slik at formiddagen ikke må starte med det hver dag. Men jeg syns det er vanskelig når ikke samboeren min er like ivrig på det. Kanskje blir han det nå som pappapermen nærmer seg? 🙂 Jeg hadde ikke hatt mulighet til å være hjemmeværende mamma på fulltid. Må ærlig innrømme at det å sende han på 20 mnd i barnehagen er veldig deilig. Samtidig så ønsker jeg ikke å gå tilbake i jobb akkurat nå. Hadde gjerne tatt et par mnd til sammen med minstemann, men jeg må bare rive av plasteret, for jeg vet at han kommer til å ha det supert hjemme med pappaen. Og pappaen gleder seg også. Ha en fin kveld og lykke til! 🙂

 4. Sender deg en stor klem <3 Jeg hadde nok vært utbrent selv, hvis jeg hadde vært 100% hjemmemamma. Man trenger pusterom og man trenger å ta vare på seg selv i en hektisk småbarnsperiode, og det er lite tid og rom for det når tre barn krever sitt 24/7. Creds til deg <3

 5. “this to shall pass” var mitt mantra i den perioden der 😉
  Men nå er de 5 og 7 og ting går iallfall litt mer smooth og jeg jobber 50% igjen (og minst 50% i eget firma men det kan jo tilrettelegges mer)
  Hodet kommer iallfall mer og mer over vannet! 🙂

 6. Mitt best tips er trening. Da slår du så mange ting sammen.

  1: Trening= egentid
  2: Trening= bra for kroppen
  3: Trening= produserer endorfiner=humøret går opp og du føler deg bedre
  3: Trening=mer energi

  Så selv om ryggen ikke er helt på plass så finn ut hva du kan gjøre. Kan du svømme? Sykle? Gå tur? Ellipse?
  Sett av tid til trening. Da har du noe å se frem til samtidig som du får alt det andre;)

  1. Ja, endelig kan jeg bevege bena igjen uten at det kjennes ut som jeg blir knivstukket, takket være AbHealer. Den støtter opp på riktig sted, og hjelper de dype magemusklene tilbake i funksjon etter tre svangerskap og gummistrikk magemuskler. Jeg får også lukket diastasen etter tre tette 🙂

   Så i går ble det hagearbeid hele dagen, og i dag har jeg endelig fått gått en tur i høyt tempo, ordnet i heimen, hatt bare 1 barn hjemme, da de to store var i bhg ( 4 åringen var på tilvenning som gikk bedre enn jeg fryktet) og man får gjort MYE mer med en 2 åring rundt bena enn med en 2,4 og 6 åring 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.