Utstyr til skole/barnehage, hva trenger man hvor?

I går fikk jeg bekreftelse på at Storesøster har fått full plass i barnehagen dette siste året, veldig greit å kunne levere de to store samtidig når Storebror skal på skolen. Og da er det en del utstyr de trenger, man trenger litt mer når man har full plass enn når man har halv plass.

Og de siste dagene før oppstart skal brukes til å handle inn det utstyret de mangler til barnehage og skolestart, det meste er klart, men noe utstyr mangler her og der.

utstyr barnehagestart

* Innesko med såle (hos oss vil de ha med såle i tilfelle brannvarsleren går)

* Regntøy: gummistøvler, regnbukse, regnjakke evt sydvest

* Skiftetøy: 2 truser, 2 bukser, 2 t skjorter, 2 gensere, 2 par sokker, 2 par ullsokker, 2 strømpebukser

* Parkdress eller overtrekksbukse og vindjakke

* Joggesko (vanntette, gjerne goretex)

* Matboks

* Drikkeflaske

* Barnehagesekk som sitter godt: Den er gjerne med på tur så pass på at den er god på ryggen.

* Vanter, votter, luer: Ha gjerne noen ekstra i barnehagen

* Merkelapper med navn og telefonnummer: Klær har lett for å komme bort i barnehagen, så merk de godt slik at det er større sjanse for at du får det tilbake.

* Klær det ikke er så farlig med: Jeg pleier ikke å kle på ungene de fineste klærne i barnehagen for da er det ikke så farlig om det kommer en malingsflekk eller ti på dem, lim eller at det er noe annet som ødelegger klærne, så er det ikke buksen til 400 kr det gikk utover 🙂

* Vinterdress eller boblebukse og boblejakke

* Ull /bambus undertøy: Vi må bruke bambus på ungene pga atopisk eksem, men det har de samme egenskapene som ull 🙂

* Vinterstøvler: Gjerne noen som tåler litt kulde og som sitter godt på foten med et godt grep under, sherox blir fort kalde og glatte under, men de er derimot perfekte som “regnstøvler” når det er kaldt ute da vanlige gummistøvler kan bli litt kalde.

*Barn som bruker bleier og sover på dagen må ha med: Bleier og våtservietter, sovevogn (anbefaler: simo eller emmaljunga, vognpose, myggnett/kattenett og regntrekk.

utstyr skolestart

Mange tror at når de begynner på skolen trenger de mindre utstyr, og av en eller annen grunn tror mange at de ikke trenger regntøy o.l. på skolen, men så lenge de går på barneskolen er dette virkelig ting de trenger. Og siden vi har en skolestarter så legger jeg ut listen over utstyr de trenger på skolen også 🙂

* Innesko med såle (hos oss vil de ha med såle slik at de kan leke i gymsalen, og gå ut om brannvarsleren går) Men ikke crocs. Skal de ha sandaler må de ha joggesko i tillegg når de skal i gymsalen.

* Regntøy: gummistøvler, regnbukse, regnjakke evt sydvest

* Skiftetøy: 1 truser, 1 bukser, 1 t skjorter, 1 gensere, 2 par sokker, 2 par ullsokker

* Parkdress eller overtrekksbukse og vindjakke

* Joggesko (vanntette, gjerne goretex)

* Matboks

* Drikkeflaske

* Skolesekk som sitter godt: Prøv den i butikken slik at du vet den sitter godt og du kan få råd og veiledning fra personalet i butikken som har fått opplæring.

* Pennal med blyanter, farger, viskelær og blyantspisser. (gå over hver dag for å se at de alltid har spisse blyanter)

* Bokbind, boksokk og navnelapper

* Beskjedmappe: Det er mange beskjeder med hjem, og timeplaner , lekseplaner o.l. Ungene husker gjerne ikke dette selv, så husk å sjekke den slik at du får med deg alt som skjer.

* Vanter, votter, luer: Ha gjerne noen ekstra i skiftekurven

* Merkelapper med navn og telefonnummer: Klær har lett for å komme bort på skolen også, så merk de godt slik at det er større sjanse for at du får det tilbake.

* Klær det ikke er så farlig med: Jeg pleier ikke å kle på ungene de fineste klærnepå skolen for da er det ikke så farlig om det kommer en malingsflekk eller ti på dem, lim eller at det er noe annet som ødelegger klærne, så er det ikke buksen til 400 kr det gikk utover 🙂 Men de ser allikevel ordentlige ut.

* Vinterdress eller boblebukse og boblejakke

* Ull /bambus undertøy: Vi må bruke bambus på ungene pga atopisk eksem, men det har de samme egenskapene som ull 🙂

* Vinterstøvler: Gjerne noen som tåler litt kulde og som sitter godt på foten med et godt grep under, sherox blir fort kalde og glatte under, men de er derimot perfekte som “regnstøvler” når det er kaldt ute da vanlige gummistøvler kan bli litt kalde.

Har du alt utstyr på plass?

Det er vel det jeg kommer på, ser du noe jeg har glemt så legge igjen en kommentar så skal jeg legge det inn i listen 🙂 

Kommentarer
(Lest 683 ganger, 1 Lest i dag)

5 thoughts on “Utstyr til skole/barnehage, hva trenger man hvor?

 1. ..men er det ikke vanlig å ha regntøy til ungen? Det er da ikke noe man må handle inn spesielt for skolestart. (men veldig smart å sjekke størrelser og oppdatere garderoben om det er på tide)

  Det med beskjedmappe trodde jeg også at var nødvendig, men på mine barns skole fikk de det utdelt.

  Mange får gratis skolesekk, så det er lurt å sjekke ut før man handler.

  Jeg stusser litt på mengden skifteklær du lister opp. Med mine barn har det aldri vært nødvendig med så mye. Hvis barnet har vannavstøtende klær og tette sko er det sjelden nødvendig å sende med så mye skift. Det er vanligvis ikke masse garderobeplass til hvert barn.

  Så det var mine innvendinger. Mitt tips er å se det litt an, alt trenger ikke være klart første skoledag, bortsett fra sekk, drikkeflaske (det kan ta tid før skolemelkordningen kommer i gang) og pennalhus.

  Gratulerer med skolestarter! Og lykke til!

  1. Her hos oss ble det presisert at de skulle ha regntøy og godt med skiftetøy fordi mange foreldre kuttet ut med dette så fort de begynte på skolen 🙂 Men det kan jo være at det er noe som er spesielt her 🙂 Ikke vet jeg 🙂

 2. Her har vi fått beskjed ved omtrent hver anledning at de store pennalene tar en stor del av pulten, og de får låne farger på skolen… Så egentlig trenger de bare blyant og viskelær ? Jeg har valgt å kjøpe nytt i år fordi det fra første klasse ble så stygt av blyantflekker. Så da falt valget på et fra Bergans som kan stå oppreist, da er jeg sikker på at klasseforstander ikke ser på meg neste gang ?
  Ellers har jeg ingen erfaring med at lista di er noe annet enn tipp topp! Vi Har også fått beskjed om å ha en fleecegenser i skiftekurven tilfelle det er kjølig i klasserommet. I løpet av dette året skal jeg manne meg opp til å følge lillegullet til skolebenken, samtidig som at jeg må huske på å lese ukeplanen til andreklassingen hver kveld (ble litt dårlig på det fra mars av, så snuppa gikk glipp av et par pølser i matboksen. Heldigvis har hun delt med alle andre resten av året ?).

  Har dine to gledet seg til å gå på skole sammen? Her har de snakka om det lenge, mest stas å poengtere hvor mange trinn det er mellom :p

  1. De gleder seg stort begge to. Men de har egentlig gjort veldig lite ut av atde skal gå der begge to- Bare at han skal hente henne på ventetime på sfo. De lager mest planer ang når minsten begynner på skolen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.