Mammatips, Oppskrifter

Verdens beste sjokoladekake

I helgen hadde vi bursdagshelg, med god mat og feiring på Fredag, og familieselskap på Søndagen.

Og siden det er barn i familien var jo sjokoladekake en selvfølgelighet, men jeg synes kjøpekakene er så utrolig søte, og de jeg lager selv synes jeg blir så tørre og tunge, så da stod jeg der og ante ingen råd, før jeg kom på at svigerinnen min lager verdens beste sjokoladekake.

Så da var det å sende henne en melding om hun ville dele oppskriften, og jaggu ville hun det. Og jeg kjenner at det egentlig er litt farlig for nå kunne jeg tenkt meg en bit HELE tiden, noe om ikke er helt bra når man er på slankeren 😛

Og for en respons jeg fikk på instagram (@frujacobsenno) jeg ble rent satt ut, og da er det jo sååå gøy å dele noe.

rp_sjokoladekake.jpg

Oppskriften:

Bunnen:

7,5 dl kulturmelk

1 ss Natron

7,5 dl sukker

10 dl hvetemel

4 ss kakao

150 gram smeltet smør

Bland alt det tørre i en bolle, ha så i kulturmelken og smøret. Rør til en glatt røre. 

Ha det i en langpanne, stekes midt i ovnen, 200 grader i ca 30 min. 

Glasur: 

500 gram melis

1,5 ss kakao

3 ts vaniljesukker

100 gram smeltet smør

4 ss varm kaffe

05,dl melk

Bland alt det tørre i en bolle, og tilsett det våte. Rør til den ikke er klumpete. Legges på kaken når kaken er avkjølt. 

Denne kaken egner seg like godt dagen etterpå, eller f.eks å fryse ned for å ta opp ved uventet besøk. 2 minutter i mikroen så har du kake som kjennes ut som den er fersk<3

Denne kaken er utrolig saftig, og avhengighetsskapende 😛

Lik og del gjerne innlegget videre <3

Kommentarer
(Lest 3 023 ganger, 1 Lest i dag)
Tagged ,

22 thoughts on “Verdens beste sjokoladekake

    1. Aha, laget ei kake med kulturmelk før som var saftig. Men den var det og egg i. Da sparer man de eggene til noe annet!

     Takk, gleder meg til å smake!

     Skal oppdatere og mulig blogge om det etterpå..

 1. Hei, kan jeg spørre hva du legger i “langpanne”? Er det sånn stor som hører til ovnen, eller sånn kakeform-langpanne med tilhørende lokk? Ble sånn i tvil på hvilken form jeg skulle gå for, er er jo litt forskjell på disse to.. Ser veldig god ut – gleder meg til å smake 🙂

 2. Lagde denne og er absolutt den beste sjokoladekaken jeg noensinne har smakt, barna mine elsket denne og fikk streng beskjed av min datter på 4 år om å lage mere når vi hadde spist siste stykke?
  Takk for oppskriften?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.