Barn,  Diverse,  Hverdagen,  Klær og tilbehør,  Personlig,  Samfunn

Jeg vil ikke miste deg, kjære venn. Bruk refleks.

God morgen.

Mørket kommer stadig tidligere på ettermiddagen og ligger stadig lenger om morgenen. Og høstklærne er av en eller annen grunn ganske mørke. Hva gjør det med hvordan biler og busser ser oss der vi går langs veien til jobb, skole og barnehage?

Det gjør at vi synes svært dårlig. Og det er så utrolig viktig at vi bruker refleks. Og vi voksne må gå foran som gode eksempler. Vi må også gå med reflekser og vise ungene våre at det er tøft. Det er tøft å overleve, det er tøft å bli sett og det er tøft at bilene ikke kjører på deg.

Her om dagen hadde vi vært ute å spist og når vi skulle hjem var det mørkt ute. På veien møtte vi en person som var ute og gikk, helt mørkkledd. Når bilen bak kom med fjernlysene på ble personen helt borte noen sekunder. Når lysene våre igjen traff vedkommende så vi personen så vidt. Personen hadde bare et refleksbånd nederst på jakkearmen, ellers var personen helt sort.

Jeg tenker da med gru på alle ungdommer og barn som ferdes langs veien til og fra skolen. Og hvor lite synlig mange av dem er der de kommer susende på sykkel, fordi det ikke er KULT å gå med refleks. Vel, det er skikkelig kult å leve, så refleks skal på!

Refleks

I fjor kjøpte jeg meg jakke fra Barfota med MASSE refleks. Den ser slik ut i mørket, men på dagtid ser den slik ut:

I dag er det Refleksdagen, så jeg håper at så mange som mulig som leser dette finner frem refleksene fra skuffen, og henger de på jakken. Jeg håper dere i dag går igjennom klærne til ungene med reflekser, skrur av lyset i gangen og sjekker med lommelykt at de fungerer optimalt. Ellers bør man kjøpe en refleksvest.

Visste du at bare 4 av 10 bruker refleks. Jeg har alltid brukt refleks, og jeg husker fra jeg var liten at jeg hadde en refleks festet i hver lomme på jakken slik at det bare var å vippe ut om jeg var ute og det ble mørkt. Jeg hadde hvite, røde, gule. Når jeg var liten var de fleste runde med ulike bedriftlogoer. De var gjenstand for premie på så og si alle arrangementer i skoleregi, og av en eller annen grunn var vi strålende fornøyd når vi vant en refleks. Jeg er ikke så sikker på at det hadde vært like jevt blant unger i dag.

5 reflekstips

Heng refleksen i knehøyde. Da m

ottar den mest mulig lys fra billyktene.

Velg reflekser som beveger seg når du bruker dem, de synes best.

Fest refleks i lommer på alle jakker, vesker og bagger

Opprett påminnelse på telefonen om å feste refleks på Refleksdagen 19. oktober

Du får kjøpt reflekser på nettet, i sportsbutikker, på apotek eller i bokhandelen.

Hentet fra Trygg Trafikk sine sider.

Om barnet/ungdommen ikke ønsker å bruke tradisjonell refleks finnes det masse ulike versjoner der ute. Man kan strikke votter, lue, sjerf o.l. med refleksgarn. Man kan kjøpe reflekser som er designet av Kari Traa, eller finne en kul en på hvilken som helst butikk i hvilken som helst form og farge.

Kjøp en refleks i dag! Vi har ingen å miste!

PSST: Min kjære bloggkollega Linn, deler ut reflekser på bloggen sin. OG hun har en fantastisk nyhet å dele. Klikk dere inn å ta en titt <3

Kommentarer
(Lest 127 ganger, 1 Lest i dag)

4 kommentarer

 • Abelone

  Veldig ofte er barna synlige fordi deres klær har refleksdetaljer. Vi voksne derimot vil helst ha mørke klær og uten en eneste refleks. Det burde være flere produsenter som lagde voksneklær med refleks også, som den jakka di, kjempesmart! Men refleks er vel kanskje mest et norsk (nordisk?) fenomen?

  Ungene mine elsker reflekser (og vil gjerne ha mine også), og de hadde blitt glad for refleksbrikker som premier. Jeg savner de gode, gamle refleksbrikkene, jeg, båndene er praktiske, men det som beveger seg er jo enda bedre synlig. Jeg har også blitt veldig glad i små ledlamper til å henge på klærne. De vises også uten at de blir truffet av lys som reflekser jo er avhengig av.

  • Fru Jacobsen

   Ja, de LED lampene er kule. Ungene fikk sånne, men det var ikke lenge batteriene holdt dessverre.

   Ungenes klær synes så lenge de ikke er slitt. En godt vasket dress har gjerne ikke like god refleks lenger 🙁

 • Anja Elisabeth Holt

  refleksgarn er virkelig flott, og refleks på voksne er større problem enn barna synes jeg også. De sprayene fungerer bedre enn ingenting, men de brikkene er best synes jeg. Husk å ta de ut før du vasker jakka!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.