Aktiviteter for barn

10 morsomme vinteraktiviteter for voksne og barn :)

Noen ganger kan vinteren føles enormt lang. Men med noen morsomme vinteraktiviteter så flyr den av sted, også har man det morro i samme slengen. Liten og stor.

1. Male på snø:

Nå er ikke vi så heldige at vi har fått så mye snø her enda, men det pleier å være en god del her når den først kommer. Og da er det gøy å leke i snøen, men det morsomste som finnes er å male den. Bare hell vann i en spruteflaske og bland i konditorfarge eller vannmaling og spray på snøen.

 2. Lage isbyggeklosser:

Samle på tomme yoghurtbeger eller bruk engangsslass i ulike størrelser, og fyll de med vann en dag det er kjempe kaldt ute. Bland i vannfarge eller matfarger og la glassene stå ute over natten, så har du fine byggeklosser å leke med.

 3. Lage islykter:

Fyll en vaskebøtte full av vann, la den stå natten over også heller du ut isen, da skal den ikke være størknet i midten slik at det blir et hull med plass til et lys.

 4. Lage skiløype i hagen:

Lag en egen skiløype i hagen, og gå så mange runder dere orker. Når derre er slitne kan dere lage et bål og steke pinnebrød, og kanskje har mamma kakao på lur?

 

 5. Lage snøhuler, snøballer og sklier:

I hagen vår blir det MYE snø og stoore hauger, i de er det gøy å lage snøhuler og borger, også ha snøballkrig etterpå. Man kan også lage sklier og forsiktig helle vann over før dere går inn for kvelden, da går det super fort dagen etter.

 6. Lage flaskebob bane:

Fyll 0,5 liters flasker ca halvfulle og lag baner i bakken. Lag flere vedsiden av hverandre så kan dere ha konkurranser, om hvem som kommer først til bunnen.

 7. Aketur:

Voksne og barn må være med 🙂
Ta med rattkjelke, akebrett, rompebrett og søppelsekker. Finn et sted med mange bakker og bålmuligheter. Husk å ha med pølser, pinnebrøddeig, kakao og sjokolade, og kos dere ute hele dagen 🙂

DSC03385

 

 8. Lage snømann:

Lag en snømann og pynt han med gulrotnese, kull eller steiner til munn, og en gammel lue dere har liggende som aldri blir brukt. Kanskje kan dere lage deres egen familie i snømenn og pynte de slik at de ser ut som et familiemedlem også kan andre gjette hvem som er hvem?

vinteraktiviteter

 

 9. Film og kakao:

Etter noen timer ute kan man bli frossen og sliten, og da er det ekstra godt å komme inn. Hva med å sette på en god film og lage kakao. Kanskje boller eller fullkornsvaffler frister?

 10. Papirsnøkrystaller:

Er det like lite snø hos deg som det er her, så kan det være koselig å lage litt snø. Kanskje kommer snøen fortere da? Har du hvittpapir og en saks så er du i gang. Klipp fine snøkystaller og tape de fast på vinduet.

Har du gode tips til vinteraktiviteter med barn? 

Kommentarer
(Lest 5 963 ganger, 1 Lest i dag)
Tagged , , , , ,

2 thoughts on “10 morsomme vinteraktiviteter for voksne og barn :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.