Hjemmelaget sviskemos og sviskesaft

Blogg5

 

Når barna starter med fast føde er det mange som blir litt harde i magen, og med førstemann så brukte jeg kun maltekstrakt i flasken, for han var jo flaskebarn. Med nr 2 så begynte jeg å lage hjemmelaget sviskemos og sviskesaft for jeg synes ikke de man fikk kjøpt på glass var noe effektive.

Så i dag laget jeg en stor porsjon mos og frøs ned. Kommer til å lage enda mer saft også, men i dag ble det bare til en flaske.

Slik gjør du:

Legg ca 20 svisker i en liten kjele, og ha vann i kjelen til det dekker sviskene og gjerne 1 cm over dem. La de koke i ca 10 – 15 min med lokk slik at ikke vannet damper bort.

Sil av vannet, men behold det. Jeg siler det av i et litermål.

Legg sviskene tilbake i kjelen eller oppi en blender og knus det til en glatt mos. Ha i litt og litt av avkoket til den har ønsket konsistens. Fordel det så i en isterningboks og legg i fryseren.

Når du lager grøt neste gang bruker du kun varmt kokt vann og en slik «isbit» og grøten er klar til å spises.

Sviskesaften er resten av avkoket, dette kan også fryses i isterninger og puttes i varmt kokt vann for å få fart på magen.

Lager du noe av maten til babyen selv? Vil du ha flere slike oppskrifter? 

Følg Fru Jacobsen på facebook for flere oppskrifter på babymat.

(Lest 4 076 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

3 Comments:

  1. Blir nok å lage litt selv når lillegutt har kommet til verden og blitt litt større, hihi 🙂

  2. Lager alt av fruktmos og middag til Majken selv 🙂 Gjorde jeg til Kajsa og.

  3. Takk for oppskrift og fremgangsmåte! 🙂 har et flaskebarn med veldig treg mage…Håper dette kan få fart på magen hennes 🙂

Legg inn en kommentar