Hjemmelaget tomatsuppe

I boken Kos med Kaos som er skrevet av fineste Nina, som skriver bloggen Idebank for småbarnsforeldre er det nye oppskrifter å prøve seg på hver måned, og denne gangen var det tomatsuppe som stod på menyen.

I dag er det mandag, og jeg vet det er noe som heter Kjøttfri Mandag, så her er mitt bidrag til det 🙂

Jeg var skeptisk med en gang, men det var ubegrunnet, for denne var supergod, og ungene elsket den. Mannen syntes den var MYE bedre enn posesuppe, og siden det gikk så fort å lage den er det denne vi kommer til å bruke når vi skal ha tomatsuppe fremover.

tomatsuppe

Dette trenger du:

* 2 ss smør

* 3 ss hvetemel

* ca 1 liter kjøttbuljong (3 terninger i 1 liter kokende vann)

* 4 ss tomatpure av solmodne tomater

* 2 dl melk

* 1 ss sukker

* Makkaroni

* Egg

* Kvernet sort pepper

Slik gjør du:

1. Smelt smør og rør inn hvetemel

2. Spe med buljong og visp inn tomatpure

3. La suppen småkoke i 10 min, men pass på så det ikke svir seg.

4. Smak til med melk, sukker og pepper

5. Ha i kokt maccaroni og la det små koke i 2-3 min.

Server gjerne med hardkokte egg.

Er barna dine glade i tomatsuppe?

Følg Fru Jacobsen på facebook, snap (frujacobsenno) eller instagram (@frujacobsenno) for flere enkle sunnere hjemmelagede middager 🙂 

(Lest 96 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

5 Comments:

  1. Ja, og jeg har forsøkt mange varianter av hjemmelaget. Dog ikke denne, for mine unger insisterer på at toro sin er best??? HAFF!

  2. Ser veldig godt ut! Men, det var veldig lite tomat i den syns jeg. Hm. Jeg pleier jo å oppi både en og to bokser med hakkede tomater i tillegg til dette :O

Legg inn en kommentar