
I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en oppskrift på en enkel middag som ungene i huset elsker 🙂
Deig:
2 ss margarin
1,5 dl vann
1 pk gjær
0,5 ts salt
4 dl hvetemelf
Pølser
Sennep
Finhakket løk
Litt ost
Stekes på 200 grader i 20 minutter.
Slik gjør du:
Smelt margarinen og ha i vannet. Blandingen skal være fingervarm, altså du skal kunne stikke fingeren nedi uten å brenne deg. Rør så ut gjæren i blandingen, ha deretter i salt og mel. Arbeides sammen til en deig som skal stå og heve i 40 min.
Når den er ferdig hevet kjevler du deigen til en sirkel som du deler i 8 trekanter.
Legg en pølse på hver trekant og ha på det du vil ha av tilbehør og rull sammen.
Stekes ved 200 grader, midt i ovnen, i omtrent 20 minutter.
Server gjerne sammen med salat.
PS: Hvis du vil ha en sunnere variant kan du bytte ut halvparten av hvetemelet med grovt mel og litt havregryn 🙂
Har du smakt slike før?
nam nam 😀
mmmm…. deilig!
Fin start på uken, søte du!
klem
Nam, nam, naaam! Dette har jeg ikke spist på lenge! Husker vi ofte fikk det hos barndomsvenninna mi da vi var små 🙂
Jeg har aldri smakt dette før, men ser for meg at det hadde blitt en stor hit her i huset også!
Må se om jeg får prøvd dette i helgen, eller noe slikt:)