Rabarbarasaft

Nå om dagen blomstrer rabarbaraen og den bringer nok tilbake barndomsminner til noen og enhver. Rabarbara med sukker i en kopp og duppe rabarbaraen i det var i allefall en stor hit når jeg var liten.

Jeg er så heldig at jeg kjenner lederen av Norges bygdekvinnelag: Kathrine Kleveland og i fjor publiserte jeg en oppskrift på rabarbara saft som hun hadde, (Oppskriften er originalt fra boken Godt Drikke fra Vestfold bygdekvinnelag. ) og siden det er varme dager og man liker å lage ting mer og mer fra bunnen av tenkte jeg å dele den en gang til med dere 🙂

251033_10150206379656611_3120247_n

Du trenger: 
3 kg rabarbara (gjerne mye røde stilker)
3 sitroner i skiver (lime funker også)
6 liter vann
Slik gjør du:
Kokes opp uten å røres i, skru av plata, la stå å safte seg litt.
Siles så i klede
Rør inn 1 kg sukker (blir frisk ikke sur).
Dette blir en litt sterk saft som kan blandes 1:2 med farris eller vann. Dette er en enkel og superrask saft med flott farge. Oppskriften er fra Vestfold Bygdekvinnelags bok «godt drikke».

TIPS! Frys ned saften på godt  rengjorte 1,5 liters brusflasker.

Bilde beskrivelse:

251033_10150206379656611_3120247_n

Ingrediensene: sukker lime/sitron og 3 kg godt vaskede rabarbara stilker. 
Se så klare farger, klar ferdig kok opp. 
248378_10150206379696611_7326548_n
 247303_10150206379541611_4583730_n
Rabarbaraen er ferdig kokt opp og står å safter seg.
254878_10150206379831611_266814_n
Her siles saften!
 252543_10150206379601611_3078977_n
 Klar ferdig nyt!
Alle bilder og tekst er brukt med tillatelse fra Kathrine. 

(Lest 780 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

5 Comments:

  1. Mmm,syns jeg kjenner den søte lukten!

  2. Er egentlig ikke noe glad i rabarbara.. Men den safta så jo saftig god ut! Er en stund siden jeg smakte rabarbra sist..så kanskje jeg burde ta en ny smakstest!:p

Legg inn en kommentar