Oppskrifter

Riskrem – Julens dessert

Som liten elsket jeg krem, og det store var å få slikke på vispene etter at kremen til riskrem var ferdig. Og barndommens krem er det INGEN som har laget maken til, før jeg takk saken i egne hender og laget den SELV. Og min mann er heldigvis enig om at den kremen er fantastisk god 😉

riskrem-med-rod-saus93

Bildet er lånt fra Melk.no

Så her kommer min oppskrift på Riskrem. Kald den gjerne, Riskrem ala Fru Jacobsen.

Dette trenger du: 
* 4 poser med ferdig risgrøt (900 gram pr pose) eller rester fra grøtmiddagen.
* 2 kartonger med 3 dl fløte
* 8 ts Vaniljesukker
Slik gjør du:
Hell restene evt. de ferdige posene med risgrøt (vi gjør det enkelt) i en stor bolle.
Ta en ny bolle og hell i kremfløten og 8 ts vaniljesukker (vi elsker vaniljesmaken)
Visp til kremen ser «tørr» ut, men stopp før du slår fettet ut av den og det blir smør.
Bland kremen forsiktig 1/4 del av gangen i risgrøten med en slikkepott.
Sett i kjøleskapet med plast over, og server med bringebær eller jordbær saus.

VEL BEKOMME!

Jeg måtte innrømme for mannen sist jeg laget denne at den var faktisk god, da jeg ikke har spist riskrem siden jeg var liten jente. Jeg ble rett og slett mettet på kremsmaken, men nå som jeg er voksen og det har gått minst 20 år siden sist jeg spiste riskrem må jeg innrømme at det er godt.
For meg har riskrem alltid vært for de voksne, så det er vel på tide at jeg begynner å innse at jeg beveger meg oppover i aldersgruppe jeg også, og liker ting som jeg så på som ikke for barn og unge for noen år siden 🙂

Liker du riskrem? Har dere det som dessert i julen?

HA EN SUPER JUL!

 

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss.

Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

Du vil kanskje også like...

13 kommentarer

  1. æææh, nam <3

  2. Riskrem er best! Ingen protest! Men det må være masse grøt i den. Riskrem der man må lete etter riskornene….. blæ blæ blæ.!!

  3. …ikke min favoritt i det hele tatt…,men tradisjon på julaften:-)
    Klem♥

  4. NAm nam! Vi har det til jul men jeg lager den ikke. Kanskje prøve denne oppskriften og lage selv denne gangen 🙂

  5. Iiik for å være helt ærlig er det dt værste jeg kan få servert, smaken er som baken delt i to. Her er det obligatorisk med sitronfromasj.

    🙂 klem

  6. Elsker riskrem! Helt sikkert fordi det var juletradisjon hos oss når jeg vokste opp. Men, min favoritt har hakkede mandler i også.

  7. Riskrem er verdens beste dessert! Gleder meg til jul:) Har du tjuvstarta på riskremen?

  8. Riskrem hører julen til hvertfall.

    Litt usikker på om det egentlig er
    riskremen eller den rødesausen jeg liker best;)

    Farmor lager riskremen selv hun også og ingenting er som den altså! 🙂
    Mye «dårlig» riskrem å få tak i.

  9. Nam, ligner veldig på den oppskriften jeg pleier å bruke:)
    Jeg elsker riskrem og vi spiser det hver jul! Hører liksom med uansett hvor mett man er etter julematen;)
    Ha en fin helg:)
    klem

  10. Hei søte deg,
    riskrem er nydeliG!

    Ønsker deg en nydelig helg, takk for at du titter innom og legger igjen de søteste ord! Du er underbar!
    klem Maia

  11. Christian laget det til oss i går…. NAMNAM

    Vedder på at jeg er super lei av jul når den først kommer, i år har jeg vært så tilig med alt 😛

  12. Takk for oppskrift! 🙂
    Selv er jeg ikke noe særlig glad i riskrem, men mannen elsker det. 😀

  13. Ahh, den såg god ut! 🙂
    Vil minne deg på at det var du som vann give awayen på bloggen min 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.