Søtt, Salt og Sunt ? Nøttekuber er tingen

Når jeg gikk gravid med Karoline hadde jeg superdilla på nøttegodt fra Polly. Og jeg har enda cravings etter det, selv uten å være gravid. De er dessverre ikke å oppdrive lenger, så da måtte jeg ta saken i egne hender å lage nøttekuber selv.

Etter å ha lagt ut bilde på snap i går ble det fort forespørsel om oppskrift, og den kommer her.

Det du trenger for å lage nøttekuber er:

200 gram usaltede nøtter (jeg valgte mandler, cashew og peanøtter, da det er dette i originalen). 

Havsalt

2 ss smør (bruk det du liker best)

40 gram sukrin gold

1 ss fibersirup

Slik lager du nøttekuber:

1. Grovhakk nøttene og rist dem i en tørr panne til de er gyldne. Ha de så over i en bolle.

2. Ha smør, sukrin gold, og fibersirup i en kjele og smelt godt sammen.

3. Hell smørblandingen over nøttene og bland godt.

4. Legg blandingen i en form du har kledd med bakepapir og strø over litt havsalt eller rocksalt.

5. Avkjøl i kjøleskap til den er helt kald. (Min stod i 2 timer ca). Og del opp i passende biter.

Oppbevar i lufttett boks, så har du super snacks.

Perfekt på lørdagskvelden 😉

Nøttekuber

Nyt med god samvittighet.

(Lest 89 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

7 Comments:

  1. Nam! Dette så godt ut!

    Hva kan jeg erstatte fibersirup med?

  2. Åhhh, fristende! Og med veldig få ingredienser. Sånn liker jeg 🙂

  3. Jeg også likte denne oppskriften: få ingredienser og enkelt – så enkelt at jeg også burde få til dette, kanskje jeg skal være så crazy å helle på litt sjokolade på halvparten?! Hmmm – dette skal jeg prøve! Takk for tips ??

Legg inn en kommentar