Barn og Helse, Mammatips

15 aktiviteter for syke barn

Jeg leste denne artikkelen i stad at Februar er den måneden med flest syke barn. Og der stod det hvordan vi som foreldre skal takle det med å ringe jobben annenhver dag og hvordan man skal takle en sur sjef, men hvordan skal de stakkars små takle det å være hjemme? Det er aldri noe gøy med syke barn, men det er litt ekstra kos å hente om barna har feber. Og fangkos, og film er gode aktiviteter for syke barn.

Les også: Hvordan overleve omgangssyke i heimen?

Nå om dagene florerer det av omgangssyke, influensa, forkjølelse, febersykdommer, vannkopper og brennkopper. Ikke alle sykdommene er like utmattende, men det er langt sykdomsløp og det kan bli kjedelig å være hjemme i 14 dager. For å være syk er virkelig ikke alltid bare bare, en dag er vi så dårlig at vi bare sover mens en annen er energi nivået godt nok til å fungere, men man blir fort sliten og/eller feberen henger i noen dager ekstra og man må være hjemme fra skole og barnehage. Så her kommer mine aktiviteter for syke barn:

1. Lese bøker:

Lese bøker er alltid en sikker vinner her i huset, ungene elsker det og de  kan leke det de har lest med lekene sine senere

2. Stue-camping:

Lag et telt med pledd og dyner, og lek at dere er på campingtur. Har du bordgrill ta den med og grillpølser til lunsj.

3. Fargelegging:

Du finner masse fine fargeleggingsmønter på nett og man får fine bøker med ulike fargeleggingsoppgaver.

4. Lag spå og spå hverandre:

Lag spå, og skriv morsomme ting under flikene så får dere en god latter. Eller kanskje dere kan skrive små utfordringer?

5. Fotoalbum:

Mine barn elsker å se på seg selv som babyer, eller høre om når farmor var ung… Kjempe spennende! Og du får frisket opp familiehistorien.

6. Spille:

Å spille krever lite energi og det er så morsomt. Kanskje spiller dere om hvem som skal få den siste isen i fryseren?

7. Drikk rare drikker:

Væske er veldig viktig når barnet har feber eller kaster opp, og kanskje kan isbiter med frukt og bær, eller morsomme sugerør være utløsende faktor for om barnet får i seg et glass ekstra?

aktiviteter for syke barn

8. Snacks, drikke og blader:

Ungene pleier ikke å få lov til å ha med drikke og mat på soverommet, men er de syke så er det unntak. Server dem noe de liker godt å drikke, om det betyr brus på en Onsdag ja,vel så er det det da. Finn frem noe snacks og favorittbladet så skal du se formen stiger litt noen minutter i allefall. Jeg husker jeg fikk det selv som liten. Og det er en perfekt aktivitet for syke barn.

9. Papirflykonkurranse:

Lag papirfly i ulike modeller og se hvem som kommer lengst.

10. Lakke negler:

Denne er nok mest for jentene. Men små jenter synes det er såå stas med lakk på neglene 🙂

11. Bygg med lego/duplo:

Sett deg ned på gulvet med barna og bygg i vei. Bygge hus og kanskje se hvem som bygger det høyeste tårnet? Her kan vi også få inn litt læring på veien: Farger, former, tall + +

12. La barna leke med håret ditt:

Her i huset elsker barna å få gre og ordne håret til mor. La de få pynte deg og ta et bilde etterpå, det er noe av det beste min 4 åring vet.

13. Kose tid:

Når man er syk hender det at det eneste man vil er å kose med mamma og pappa, ligge på fanget og bli kilt på ryggen eller koset i håret. Kanskje liker de å bli kilt under bena? Det var det beste jeg visste, og er det enda 🙂

 14. Ipad:

Er det noe mine barn setter stor pris på så er det å få lov til å spille på iPaden, og når de er syke så får de nesten ubegrenset spille tid.

15. Se film:

Lei en film på TV-portalen, fra nettflix eller en DVD dere ikke har sett på lenge, finn frem salt popcorn og noe godt å drikke. Og nyt tiden sammen.

Dette var mine tips til aktiviteter for syke barn. Har du tips til aktiviteter for syke barn? Del de gjerne under her.

God bedring til alle syke 🙂

Kommentarer
(Lest 1 200 ganger, 1 Lest i dag)
Tagged , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.