Jeg ELSKER å bake, men jeg vil gjerne slippe å spise det selv. Så når jeg hadde ei venninne til nabo ble hun til tider bombardert med bakst og kaker fordi jeg fikk innfall om å bake. Men tror hun syntes det var kos. Enkelte bakverk derimot får jeg virkelig ikke nok av.
SARA BERNHARD
Det blir faktisk ikke skikkelig jul uten disse. Men de er gode hele året. Fantastiske å ha i fyseboksen, for å ta opp om det kommer uventede gjester da de tiner på 5 minutter.
LUSSEKATTER
Ingen førjulstid uten lussekatter. HVER 12. desember så lager jeg lussekatter, for å stå opp grytidlig den 13. for å få med meg luciafeiringen i Sverige. Det er den beste gjærbaksten jeg kan få, og det MÅ være ekte safran.
KLUNSER
Dette er ikke akkurat bakverk da, men fy så godt det er. Jeg elsker mint og sjokolade sammen, så sånn egentlig er jeg vel 80 år og ikke 30 år 😉 Men jeg er en skikkelig sucker for det, og det er min guilty pleasure. De er supre å gi bort som gaver 🙂
Ååååå, nå ble jeg sugen på søtt, mint og gjærbakst! Jeg er helt enig med dine punkter, sara er det beste jeg får til jul!!!! Ha en nydelig dag, vakring!
Hehe, det er veeeldig godt 🙂
Helt enig, det MÅ være ekte safran! Husker at før brukte vi gurkemeie, noe jeg ikke skjønner at vi gjorde, for det er en helt annen smak.
Ekte skal det være!
(men har en ikke råd og vil ha det gult, går det an å bruke konditorfarge.
I bhg brukte vi gurkemeie, og det er ikke samme smak nei. Og konditorfarge gjør nok god nytte den også, hadde nok heller brukt den enn gurkemeie. 😛 Jeg sparer gjennom året til å lage mine tre favoritter 🙂
Mmm, det så godt ut!
Tja, jeg veit ikke hva som er mine favoritter jeg. Jeg elsker også å bake, men det er sjeldent jeg spiser så mye av det 😛 Men sjokoladefondant står høyt oppe på lista, o makroner er jo også kjempegodt =)
Ville du delt oppskrift på de minstsjokoladene? De så veldig gode ut =)
Jeg er ikke noe glad i å bake ? men å spise … der er jeg god! Gjærbakst er jo super digg!! Men har ingen soleklar favoritt, jeg liker det meste, jeg! Ha ha!