Barn og ernæring

5 måltider ungene mine ELSKER, er du enig?

Hvilke 5 måltider er dine barns favoritter? Har du tenkt over det?

Alle som har barn kjenner nok igjen den følelsen av å være redd for om ungen får i seg nok mat. Når man ammer bekymrer man seg om man har nok melk og om ungene får i seg det de skal den lille tiden de dier av gangen. Når man gir flaske er man usikker på om man overmater eller gir for lite fordi ungene sover mer. Og når de begynner å bli selvstendige så er det bekymringer som: får de i seg nok, er det nok næring. Og rundt 3 års alder så blir mange kresne, de går fra å like ALT til ikke noe over natten.

Karoline her i huset var sånn. Hun likte ALT, og gjerne ting ingen andre likte. Men plutselig en dag var det eneste hun likte polarbrød med sjokoladepålegg eller prim. Jeg husker Kristian hadde en lignene periode etter han hadde vært mye syk en stund. Kun grove rundstykker med sjokoladepålegg var det som gikk ned. Heldigvis gikk det over og i dag spiser de ALT. Eller Karoline er litt der enda. Men etter hun begynte i barnehagen smaker hun på mer, og kyllingpostei er et pålegg som er godtatt. Så i dag tenkte jeg å gi dere 5 måltider ungene elsker!

1. Taco

Dette er favoritt nr 1 her i huset. Og det gjelder ALLE i huset. Vi GLEDER oss til Fredager. Og får ungene bestemme kunne de hatt det oftere. Grønnsaker og tacokjøttdeig er super hit.

2. Spaghetti

Spaghetti eller pasta med kjøttdeig og spaghettisaus er noe de liker veldig godt. Og selv om løken er noe som både sees og smakes i denne retten blir det faktisk godtatt.

5 måltider

3. Hjemmelaget pizza

Vi lager alltid hjemmelaget pizza med fullkornsbunn. Enten en blanding av havregryn og fibramel. Eller litt slump med ulike typer mel, kommer an på hva jeg har liggende. Også her er det masse grønt på: mais, ananas, paprika, tomat, løk er det som er mest vanlig. Også bytter vi på om vi har kyllingfilet, kjøttdeig eller biff på.

4. Blomkålsuppe med scones

En suppe som går ned på høykant hos liten og stor er blomkålsuppe. Jeg pleier å lage grove scones eller grove rundstykker til som vi har smør på og gjerne dupper i suppen. I tillegg koker jeg en pose med blomkål og brokkoli buketter som de som vil kan ha oppi.

5. Rørestekt regnbue

Litt kyllingfilet og barnas favoritt grønnsaker blandet med tomatpurè og kikomansaus er nydelig. Og ungene elsker det. Vi bruker å ha: minimais, gulrøtter, squash, ananas, paprika, vårløk, rødløk, poteter, kikerter. Du finner oppskriften her.

Fortell meg hvilke 5 måltider ungene dine elsker!

Kommentarer
(Lest 207 ganger, 1 Lest i dag)

15 kommentarer

 • louiseslilleverden

  Gabriel er akkurat sånn du beskriver Karoline! Vi søkte til og med hjelp på helsestasjonen for å få tips. Ingenting nytter. Han elsker yoghurt, frokostblanding og brødmat. Det eneste han eter av middag er pølser, chips, pannekaker, taco, pizza med kun ost og burger. Bare dritt mat! Får han ikke så nekter han å spise helt til han kaster opp av sult.
  Helt ille. Til og med spaghetti nekter han å spise, Nylig utvidet han horisonten en smule ved å teste potetmos…

  • Fru Jacobsen

   Godt å høre vi ikke er alene❤️ Er så slitsomt det der. Heldigvis spiser hun grønnsaker og det har vi til alle middagsmåltider så da vet jeg at hun får i seg noe i allefall ??

   • louiseslilleverden

    Det er ikke verst! Han spiser knaskegulrøtter og en del frukt. Ellers har vi fått beskjed om at så lenge ungen er frisk og rask så klarer han seg. Er ikke det at spiser lite, men han vil bare ikke varm mat.

 • Rebecca

  Eldste elsker sushi, ellers er favorittene torsk med poteter, gulerøtter og brokkoli, lasagnette, kylling med grønnsaker, poteter og saus og hjemmelaget pizza

 • Linn // FruBeversHverdag som daglig leder i familien O.j,

  Her går det veeeldig i perioder hos guttene, akkurat som med oss, de blir matleie de og. De spiser og får i seg det de trenger. Det ser jeg jo.
  Her i huset bestemmer guttene en hverdagsmiddag hver, hver uke. Og jeg den siste dagen og helgen. Helt perfekt. Det går mye i det samme her, taco, pannekaker og pasta. Uansett hva de får til middag, er det alltid grønnsaker til. Jeg er sååååå lei hverdagsmiddager ? Men, så lenge de er happy, så er jeg fornøyd likevel!

 • monicabj92

  Eldste mi er midt i en ” jeg vi ikke ha noen ting”-periode. men pølser, pasta og spaghetti+ kjøttsaus går ned. Jakob spiser alt unntatt poteter og reint kjøtt, så han er veldig enkel 😛 Men også der er pølser en stor favoritt, sammen med brødskiver.

 • Anja Elisabeth Holt

  Vi har nok alle vært der i varierende grad. Ida våknet plutselig og spiste alt. Inkludert tempura maki…. vilde vil helst bo på mcdonalds.

  Men vi har også mange sikre vinnere som du sier. Og hjemmelagede fiskepinner! Overraskende enkelt og mye bedre!

 • Katinka

  Ah… tusen takk for gode tips. Storkfrøken her er utrolig vanskelig i matveien. Det er så slitsomt å måtte passe på at hun får spist. Det er ikke enkelt bestandig når jeg samtidig har to små gutter som trenger sitt…. Det hender jeg safer. Men jeg har virkelig ikke mange safe middager. Pizza og taco er ingen hit her. Men spaghetti derimot, det er topp… men man kan jo ikke leve på det. Jeg skal helt klart teste ut rørestekt regnbue (artig navn)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.