Kropp, Kosthold og Velvære

Å trene mammamagen etter fire svangerskap

Om 2 dager er Lillebror 8 mnd, og siden før jeg ble gravid med han gikk jeg til Mammamagetrener for å få lukket diastasen jeg har fått etter svangerskapene. Jeg rakk igrunn ikke å bli helt ferdig med timene mine før Lillebror hadde tatt bolig i magen, så da ble det å kun vedlikeholde under svangerskapet.

Les også: Mammamagen etter svangerskap, tren den opp riktig. 

I svangerskapet med Lillebror har jeg bevisst prøvd å holde kontakten med den dype magen selv om den har vært ute av funksjon. Denne gangen var jeg større enn med noen av de andre, men så var han også aller størst av dem.

rp_2016-01-14-07.42.44-932x1024.jpg

Her har jeg enda 3 uker igjen å gro på. 

For dere som følger meg på snap så at dagen etter fødselen gikk jeg med et belte på magen. Dette for at hjernen skulle begynne å ta opp igjen kontakten med de dype magemusklene.

mammamage4

Når jeg kom hjem og vi hadde fått noen dager hjemme startet jeg med å gjøre øvelser fra mammamage appen. Man kan gjøre disse helt selv ved å se instruksjonsvideoene eller du kan ta kontakt med en mammamagetrener nær deg for å få veiledning til å gjøre det riktig.

Les også: Mammamageoppdatering

Jeg prøver å gjøre noen øvelser hver dag, og jeg er nå snart ferdig med nivå 2 på appen, og skal snart til Marit for en ny sjekk. For å se hvordan magen er nå etter fire svangerskap. Magen har blitt rimelig godt strekt denne gangen. For Lillebror var nærmere 5 kg og godt over gjennomsnittet lang. Så det var ikke så rart at jeg følte meg enorm.

Abhealer – Hjelper mammamagen.

Jeg fikk også på meg et belte en av de siste gangene jeg var hos Marit før jeg ble gravid. Dette for at magemusklene skulle trene litt mens jeg gjorde dagligdagse ting også. Og i begynnelsen etter svangerskapet brukte jeg det en del, men ikke hver dag. Så ble det en periode uten fordi livet som firebarnsmor traff meg som en lastebil.

Nå bruker jeg det litt hver dag, spesielt ved bæring o.l. som er ganske mye siden Lillebror liker godt å sitte på armen. Etter en periode uten å bruke den ser jeg nå hvor viktig den er. For jeg kjenner, når jeg har den på, at de dype magemusklene jobber. Spesielt ved litt tunge løft o.l. Og jeg håper at diastasen etterhvert blir borte.

img_0493

Abhealer under klærne.

mammamagen

Abhealer rett på huden. Ikke akkurat noen Fotballfrue mage (selv 8 mnd etter fødsel) men den har jobbet hardt fire ganger. Jeg gleder meg veldig til diastasen blir mindre og jeg igjen kan begynne med å trene de ytre magemusklene.

Har du trent mammamagen?

Kommentarer
(Lest 525 ganger, 1 Lest i dag)

3 thoughts on “Å trene mammamagen etter fire svangerskap

  1. Åh, var det deg jeg kanskje leste blogg innlegget om å trene de dype magemusklene? Jeg husker den gang at jeg var så glad for at du tok det opp, for jeg lærte mammamagetrening av fysioterapeuten på fødeavdelingen for snart tre år siden, og jeg har jo skjønt at det ikke er vanlig praksis på fødeavdelinger. Altså å lære nybakte mammaer om riktig trening av de indre musklene i magen. Denne infoen er gull altså! Og skulle stått høyere prioritert enn hard trening og stram mage rett etter fødsel.

  2. Her har jeg brukt appen etter tips fra deg og trent meg gjennom alle nivåene i appen. Jeg har fått mye mer kontakt med magemusklene, men diastasen er der like fullt. ? Så hva jeg gjør nå, vet jeg sannelig ikke.

    1. Da ville jeg prøvd en abhealer i 3 mnd i tillegg til øvelser (uten belte på) og om det ikke funker ville jeg bestilt time hos en mammamagetrener for en sjekk. For om musklene er fort langt fra hverandre så kan man trenge å sy de sammen igjen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.