Ukategorisert

ANNONSE: Høysensitive barn i barnehagen og hjemme

Høysensitive barn, hva er det? Er det noe man vokser av seg? Er det medfødt? Vil du får svar på spørsmålene dine, så les videre. 

For dere som har fulgt meg en stund så har dere fått med dere mine innlegg om det å være mamma og høysensitiv. Og det å være mamma til ei som er høysensitiv. Etter disse innleggene ble skrevet har jeg også merket at alle de tre største er høysensitive. Men på hver sine måter. For det er med dem som med andre mennesker, har du møtt en som er høysensitiv? Ja,da har du bare møtt EN som er det.

I samarbeid med den flotte forfatteren Birte Svatun, har jeg fått være så heldig å få lese hennes nyeste bok: Høysensitive barn, i barnehage og hjemme.

Les mer: Alle mine høysensitive innlegg

I boken lærer du mer om HVA høysensitivitet er, og HVORDAN det kan utarte seg. For det er superforskjellig fra barn til barn. Det ser jeg på mine egne. En blir stille og innesluttet, mens en annen blir hyper når det har vært for mye stimuli. Men en tredje kan bli irritabel. Så dette er veldig individuelt. Men det er godt å lese at det er sånn, og at det er helt normalt at det utarter seg på ulike måter fra person til person.

Jeg selv blir veldig sensitiv for lyd når jeg er sliten. En tom plastpose som faller på gulvet kan føles ut som et helt jordskjelv. Og da trenger jeg en pause. Jeg er voksen og kan regulere meg selv. Barn kan ikke dette på samme måte, så derfor er det godt å ha en slik bok å falle tilbake på. Der man får konkrete råd for hvordan man på best mulig måte kan hjelpe barna som ikke klarer å regulere seg selv enda.

Å være høysensitiv er et personlighetstrekk som ofte er medfødt. Barna har et uvanlig fintfølende nervesystem som gir ekstra mottakelighet for sanseinntrykk. Følelser kan komme kraftig til uttrykk, enten gjennom høylytt gråt og raseri, full tilbaketrekning eller strålende smil og latter.

I første del av boken går forfatteren inn på hva høysensitivitet er, og refererer til forskning og teori på området. I bokens andre del ser forfatteren på hvordan voksne kan møte barna på best mulig måte og legge til rette for at de utvikler god selvfølelse. Forfatteren tar utgangspunkt i hverdagssituasjoner i barnehagen og hjemme. Boken er enkel å forstå nettopp på grunn av barneportrettene fordi man da får konkreter. Man tenker og kjenner seg igjen. Slik er det lett å lære.

Jeg lærte masse nytt i boken. Jeg lærte hvordan jeg bedre skal takle barnas reaksjoner, og hvor viktig det er at disse barna kjenner på mestring. Hvor viktig det er at vi styrker selvtilliten og selvfølelsen til disse barna.

Å være høysensitive kan i mange tilfeller forveksles med ADHD da de har mange av de samme likhetstrekkene. Men høysensitivitet er ikke en diagnose, det er et karaktertrekk.

Siden jeg har lest mye om dette fra tidligere var sidene som heter Fallgruver og gode råd de som gav meg aller mest. Konkrete ting man bør tenke over som trigger eller som kan hjelpe. Perfekt!

Høysensitive barn

Boken min skal jeg donere til barnehagen. Dette er et tema ALLE barnehage ansatte burde lese om.

I disse dager holder Birte Svatun suksessfulle foredrag om nettopp Høysensitive barn. Og det neste er i Holmestrand. På Holmestrand bibliotek 7. Mars kl 19.00. Så er du i nærheten, og har mulighet vil jeg absolutt anbefale at du tar turen.

Har du hørt om høysensitive barn før?

Kommentarer
(Lest 336 ganger, 1 Lest i dag)

5 thoughts on “ANNONSE: Høysensitive barn i barnehagen og hjemme

  1. Denne boka høres ut som noe de fleste burde lese! Jeg kjenner godt igjen det med støy… På veggen min i stua sitter det en varmepumpe, som jeg kjærlig refererer til som Djevelens Verk. Jeg blir idiot av å høre på den. Og jeg kan ikke la være å høre på den! Gaah. Hvorfor kunne det ikke vært peis her isteden?

    1. Haha, kjenner til den. Vi hadde en gammel en, men den tok kvelden rett før jul. Så vi fikk ny rett før kulden kom. Og den gamle ar det så intens lyd på. Mens den nye er nesten ikke så vi hører i det hele tatt <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.