Da, kommer det dere har ventet på 😉 Oppskiftene på babykjeks 🙂 Disse er blitt en skikkelig slager her hos oss, både hos store og små. Egner seg for barn fra 8 mnd og oppover. Oppskriften er hentet fra boken til Margit Vea, og bare lagt til små endringer slik at den passet best for oss 🙂
Havrekjeks til baby
Havrekjeks
100 g smør
50 g sukker
1,5 dl melk
250 g havregryn
0,5 ts malt nellik
0,5 ts muskatt nøtt
200 g hvetemel (100g grovt og 100g fint)
2 ts hornsalt
Slik gjør du:
Bland smeltet smør, sukker og melk. Tilsett havregryn, hvetemel og nellik + muskatt. Rør ut hornsalt i 2ss melk og rør alle ingrediensene sammen. La deigen stå til avkjøling ca 1 time.
Kjevle deigen til en tynn leiv, og stikk ut kjeks med glass eller pepperkakeformer. Dette kan barna være med på. Prikk kjeksen med en gaffel og stek på stekeplate med bakepapir midt i ovnen ved ca 175 grader i 15 min. Kjeksene skal bli gyldene og sprø.
Prøv også: Krydrede bananhavrekjeks til baby.
Tusen takk for at du delte oppskrift! Gjett om jeg skal ut å kjøpe muskatnøtt idag! 🙂
klem
Akkurat satt denne deigen 🙂 men ska d være 250 gram mel eller 200? Står liksom begge dela her 🙂