Barn og utvikling, Hverdagen, Mammatips, Personlig

Lillesøsters smokkeslutt

smokkeslutt

I dag er det 3. natten Lillesøster sover uten smokken, etter vår litt ufrivillige smokkelsutt her om dagen. Hun har lenge bitt små hull i smokken, men så hadde hun er periode hvor det ikke var et hull så da lot jeg henne ha den. Men nå på søndag var det på ny fullt av små hull i silikonen, så da fant jeg ut at vi bare kutter den.

Jeg må være ærlig å si at jeg trodde det skulle bli utrolig vanskelig å få det til med henne, for hun ELSKET den smokken. Men når det stadig er små hull kan det fort bli større hull, så det tok jeg ikke sjansen på. Så da forklarte jeg henne for 3. gang denne uken at når man biter på den blir den ødelagt. Og hun sa seg enig der og da, men når natten falt på og hun skulle legge seg var det ei trist frøken som labbet i seng 🙁 Men med litt kos, frøken kanin i armkroken og noen fine ord fra mammaen om hvor flink hun var roet hun seg greit.

Hun var vel våken 2 -3 ganger fra 19.00 – 06.00, men roet seg fort. Så det synes jeg var bra jobbet av henne. Men det jeg ikke var helt forberedt på var MIN reaksjon. JEG tok det hardere enn henne. Hun har alltid vært lille babyen til mamma og nå har hun stor seng og uten smokk. Jepp, det pushet en hormonell gravid frue langt over kanten og jeg jobber fortsatt hardt med å kjenne på at det er greit.

smokkeslutt1

Men jeg ser jo hvor godt hun har av å gå uten den. Bare på de tre dagene så går skravla i et, hun synger, hun leker og hun er ikke så opptatt av hvor denne palstsaken er til en hver tid. I dag var 2. hele dagen uten smokken og hun har kun spurt etter den en gang pr dag.

På butikken i stad sa hun at vi skulle kjøpe nye, koke de også kunne hun kose med “mutta”, men hun sa ikke noe på at det ikke ble med noen smokker hjem.

De to andre sendte vi smokkene til vennebyen, noen dager etter 3 års dagene dems. Og det gikk glatt det også. Så det virker som de bare må taes brått og ikke med nedtrapping her i huset.

Lillesøster tok ikke smokken eller flasken før hun var 7-8 mnd gammel, så hun var den som senest godtok den og tidligst sluttet med den. Så er vel det som gjør at hormonene løp løpsk, jeg jobbet så hardt for at hun skulle ta den og nå er det over allerede.

Les også: Et lite tips til å slutte med smokken

2015-11-03 19.29.00

Så siden Lillesøster nå sover 3. natten uten smokk må jeg vel kunne si at smokkeperioden er over, og smokkeslutt er et faktum. Også må denne gravide hormonbomben  bare skjønne at hormonene gjør ting litt verre enn det egentlig er om dagen.

Det er jo også veldig greit at hun har kuttet den ut nå, så slipper det å bli noe vi må streve med når lille kommer til verden, slik at ikke alt blir nytt med en gang. Blir stor nok overgang for henne å bli storesøster og ikke lenger være den minste 🙂

Hvordan var deres smokkeslutt?

Kommentarer
(Lest 336 ganger, 1 Lest i dag)
Tagged ,

5 thoughts on “Lillesøsters smokkeslutt

    1. Ja, hun er super flink 🙂 Så det er jo bare nok et tegn på at hun var klar for det 🙂 Her er alt følelsesladet om dagen så at dette tippet lasset litt er ikke så rart, for man blir jo stolt også selv om man syne det er litt rart 🙂

  1. Det å slutte med bleier og smokk er jo en milepæl for både voksne og barn. For oss så gjør det livet lettere og vi må innse at barnet er i ferd med å bli stor . ( ikke alltid like gøy, det går jo så fort) Men, dette har lille søster dreisen på, – heier på henne. Må jo være uvant å legge seg uten smokken, den som har vært der i nesten hele hennes liv.

    Takk for god tilbakemelding på bloggen min, – klem og takk !

  2. Så flink hun er. Her i huset var det bare størstesnupp som ville ha smokk, og hun sluttet dagen etter treårsdagen sin. jeg syns det var feil å ta den fra henne på selve bursdagen hennes.. hehe.. Var aldri noe problem med slutt her. Med de to andre kan det nok bli litt verre, for de er tottebarn.. hehe.

  3. Har ikke barn ennå (forhåpentligvis om ikke alt for lenge!;)) så kan bare si noe om min egen smukkeslutt. Har fått høre at som første barnet var mamma og pappa redd for at jeg skulle bruke smukk altfor lenge. Vet ikke hvor gammel jeg var da jeg måtte slutte, men vet at det endte med at jeg begynte å sutte på totten og gjorde det leeenge. Husker ikke at jeg brukte smukk, men husker godt hvor god tommelen var å ha 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.