Prosjekt ny mamma

Lørdagen er tatt tilbake, #Prosjektnymamma.

Før jeg fikk mitt første barn i 2009 kunne jeg spise ALT jeg ville, uten å legge på meg så mye som et gram. Og sånn har jeg alltid vært. Tynn som en strek, men med litt hofter og lår. Og jeg håpet jo at dette skulle være realiteten også etter jeg fikk barn. Jeg gikk relativt kjapt ned etter nr 1, men manglet stadig ca 8 kilo for å komme til start. Men realiteten skulle bli en annen, for jeg rakk aldri å komme “tilbake” før jeg ble gravid og en ny ammeperiode. Og sånn har det gått de siste 11 årene.

Trøstespising og følelse-spisingen.

Etter jeg fikk sistemann falt jeg ned i et mørke, og en fødselsdepresjon jeg ikke visste hvordan komme meg ut av. Og løsningen ble å spise for å hjelpe på humør og å takle angsten og stresset som småbarnsmor. Og det førte til at vekten steg. Og jeg kom liksom aldri ned mer enn 10 kg etter fødsel. Og da hadde jeg født en unge som alene var nesten 5 kg! Men i fjor løsnet det og fra April til Juli gikk jeg ned 15 kg! I April i år var 10! av de kiloene på plass igjen etter en vinter med mye trøstespising.

Lørdagen , morgenlevering.no

Så for 2,5 uke siden tok jeg tak på nytt. NÅ var det jaggu nok. Jeg kuttet hardt og brutalt ut snop og brus i ukedagene, holdt meg til EN kosedag i helgen. Det samme gjorde jeg denne uken, og jeg kan med hånden på hjertet si at det er det beste jeg har gjort. Selv om det har vært super hardt på feks Torsdager etter husvasken å ikke “belønne” seg selv med noe søtt. Så var belønningen på badevekten veldig verdt det i går. Og jeg gleder meg nesten til måle og veie dag.

Om å ta Lørdagen tilbake.

Men en dag i uken er kosedag, da spiser jeg akkurat det jeg vil. Og det er Lørdag. Jeg har tatt Lørdagen fra barndommen tilbake. Og det er så deilig å være flink hele uken, samt å kose seg skikkelig den dagen. Men jeg har merket noe snedig. Etter jeg begynte med det orker jeg ikke like mye snop. Jeg synes det blir for søtt og craver etter grønnsaker og vann etter å ha spist bittelitt. Så det er så morsomt å se og kjenne på kroppens reaksjoner. Jeg som alltid har vært en søtmoms liksom. Hvem hadde trodd at det var mulig?

Lørdagen er den dagen der vi BARE slapper av, gjør noe gøy, ser en film og bare er sammen. Det er stort sett ikke noe som er planlagt og alt skjer på sparket. Vi har alle muligheter åpne den dagen, slik at vi kan ta det litt etter været feks. Og dermed la jeg kosedagen min til Lørdagen slik den var som liten også. Det er selvfølgelig ikke noe feil i å ta seg en is eller noe annet godt andre dager i uken om man kan begrense seg. Men om jeg starter på en plate salty caramel, ja så er hele borte på null komma svosj. Så da velger jeg å la være og heller stå i det når suget melder seg.

Sunne alternativer når suget kommer.

Frosne druer er blitt min redning de dagene jeg sliter veldig med suget. Du kan også kose deg med så mye annet, som denne nydelige desserten. Men det går overraskende greit denne gangen. Kanskje det er fordi jeg gjør dette fordi JEG vil det, og ikke fordi jeg føler at verden rundt mener det er på tide å miste noen kilo.

Er Lørdagen din kosedag?

Kommentarer
(Lest 305 ganger, 1 Lest i dag)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.