Havrekjeks til baby

Da, kommer det dere har ventet på 😉 Oppskiftene på babykjeks 🙂 Disse er blitt en skikkelig slager her hos oss, både hos store og små. Egner seg for barn fra 8 mnd og oppover. Oppskriften er hentet fra boken til Margit Vea, og bare lagt til små endringer slik at den passet best for oss 🙂

CIMG0703
Havrekjeks
 100 g smør
50 g sukker
1,5 dl melk
250 g havregryn
0,5 ts malt nellik
0,5 ts muskatt nøtt
200 g hvetemel (100g grovt og 100g fint)
2 ts hornsalt
Slik gjør du:
Bland smeltet smør, sukker og melk. Tilsett havregryn, hvetemel og nellik + muskatt. Rør ut hornsalt i 2ss melk og rør alle ingrediensene sammen. La deigen stå til avkjøling ca 1 time.
Kjevle deigen til en tynn leiv, og stikk ut kjeks med glass eller pepperkakeformer. Dette kan barna være med på. Prikk kjeksen med en gaffel og stek på stekeplate med bakepapir midt i ovnen ved ca 175 grader i 15 min. Kjeksene skal bli gyldene og sprø.

(Lest 324 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

2 Comments:

  1. Tusen takk for at du delte oppskrift! Gjett om jeg skal ut å kjøpe muskatnøtt idag! 🙂

    klem

  2. Akkurat satt denne deigen 🙂 men ska d være 250 gram mel eller 200? Står liksom begge dela her 🙂

Legg inn en kommentar