Kropp, Kosthold og Velvære, Prosjekt ny mamma

Mammamage level 2

I dag har jeg tatt testen for nivå 2 i mammamage appen. Og jeg bestod med glans.

For dere som har begynt å følge meg i senere tid. Mammamageappen er en app der du trener opp de dype magemusklene som har blitt strukket under svangerskapet. De er som en gummistrikk etter graviditet, så det er om å gjøre å få disse på plass igjen. Slik at du minimerer risikoen for livmorbrokk, livmor fremfall, inkontinens o.l.

Du kan lese mine tidligere innlegg om mammamage trening:

Har du sett på magen?

Mammamageoppdatering

Tren mammamagen også i svangerskapet

Dette er ikke en veldig slitsom treningsøkt, men den hjelper og jeg kjenner den svir skikkelig i magemusklene. Jeg har også begynt å kjenne at det indre kommer mer og mer på plass. Så siden jeg har kommet et trinn videre tenkte jeg å vise dere hvor stor forskjell det har blitt bare på 2 nivåer. Og jeg gleder meg til å se forskjellen etterhvert som jeg kommer videre oppover.

mammamage7

Jeg ser det spesielt godt bak på ryggen. Som du ser på bildene så er valkene blitt annerledes. Og jeg er fått en rettere holdning fordi musklene er sterkere og holder meg oppe. Noe som er VELDIG viktig med tanke på at jeg har en skade i ryggen. (Det er liten eller ingen vektforskjell på disse bildene, noe som viser at øvelsene funker).

mammamage6

Som dere ser er jeg på vei til å få litt mer figur tilbake. Og er ikke bare “kulerund”. Magen er fortsatt stor, men med litt mer trening og bedre kosthold så blir det bra. Jeg har ikke prioritert dette da jeg ikke vil ha avfallsstoffer i melken.

Det er enda en del nivåer igjen, og jeg gleder meg til å ta fatt på nytt nivå fra i morgen når jeg ser den store forskjellen disse to nivåene har gjort på kroppen. Og om ikke lenge skal jeg tilbake til Mammamagetrener Marit Sola, og da skal hun sjekke hvordan det står til med diastasen og hvordan mammamagen har det nå.

Og det beste med å trene mammamagen er at det er ALDRI for sent. Om du fødte for 30 år siden, 10 år siden eller 10 uker siden, så er det uansett bra for deg.

Har du trent mammamagen din?

Kommentarer
(Lest 435 ganger, 1 Lest i dag)

10 thoughts on “Mammamage level 2

 1. Må innrømme at jeg ikke har tenkt spesielt på magen. Kroppen gikk, bokstavelig talt, inn etter fødsel. Ikke av seg selv, men jeg gikk og gikk… jeg trener også mye mage/rygg pga prolapser. Indre korsett er viktig.

  Stå på, det er en enorm forskjell!

  1. Jeg har også prolapser i ryggen, og det ene har blitt til en artrose og det gir sinnsyke smerter som gjør at det er vondt å gå 🙁

   Tusen takk, er veldig kjekt med bilder for da kan man se forskjellen selv om man ikke føler den 🙂

  1. Jeg har ikke med mening gått ned masse i vekt, eller tæret på fettlagrene mine. For ved husrtig vektnedgang og tæring på fettlagrene så frigjør man miljøgifter og avfallsstoffer som lagrer seg i fettet og det går i melken.

   Jeg har spist relativt sunt, men ikke trent hardt og har bevisst ikke gått ned mye.

    1. Jo takk 🙂 Var hos manuellterapeuten min i dag, og det programmet jeg har satt opp fremover får jeg ikke lov å gjennomføre pga skaden i ryggen. Så han så at jeg helst ikke trente mer enn max 2 ganger i uken de neste 2 mnd. Og da veeeldig rolig :/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.